Fit Recepty
Sleduj ma
Fit pudingovo-tvarohový zákusok s ovocím

Fit pudingovo-tvarohový zákusok s ovocím

Fantastický fit pudingovo-tvarohový zákusok s ovocím, ktorý si nebudete chcieť prestať vychutnávať. Je to jednoduchý dezert bez pridaného cukru a oleja. Zachováva si tak pomerne nízkokalorickú hodnotu (iba okolo 133 kcal na kúsok!) a je bohatý na bielkoviny. Chutí neskutočne dobre! ;)

Recept na tento fit pudingový zákusok s tvarohom si môžete zakaždým obmieňať a použiť tak rôzne sezónne ovocie (maliny, čučoriedky, jahody, černice, ríbezle, marhule..) a takisto aj rôzne príchute pudingu. Verím, že na ňom nie je čo pokaziť.

Do tvarohovej náplne si môžete v prípade záujmu pridať aj proteínový prášok (odporúčam tento) - najideálnejší bude vanilkový či kokosový. Ja som do pudingového krému zamiešala aj mrazom sušené maliny a takisto som nimi dozdobila aj vrch koláča. Na osladenie som použila xylitol a do tvarohového krému som pridala vanilkové flavdrops - tu však tiež môžete použiť xylitol. Ak ním však momentálne nedisponujete, pokojne použite vaše obľúbené sladidlo. V recepte na tento fit koláč môžete použiť stužovač krémov, no nemusíte - záleží na tom, či chcete aby poriadne zatuhol alebo vám nevadí, že nebude dokonale držať tvar. Ja som stužovač tentokrát nepoužila.

Musím sa ešte pochváliť, že tento fit zákusok dokonca dovŕšil hubby score 10/10 - takže rozhodne sa ho nemusíte báť naservírovať ani vašim najbližším (ak im ešte niečo vôbec ostane) :)

Poďte tento jednoduchý zákusok vyskúšať, hotový ho budete mať raz-dva a isto si ho hneď obľúbite.

Ingrediencie

  • Na korpus:
  • 7 PL hladkej celozrnnej špaldovej múky
  • 3 PL kakaa (odporúčam toto)
  • 4 PL xylitolu (odporúčam tento)
  • 1 vajce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 150 ml nízkotučného mlieka
  • Na pudingový krém:
  • 400 ml nízkotučného mlieka
  • 1 ks pudingového prášku (malina)
  • 20 g lyofilizovaného ovocia (maliny) (kúpite tu)
  • 4 PL xylitolu (odporúčam tento)
  • Na tvarohový krém:
  • 500 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 4 PL xylitolu + 1/2 ČL vanilkového extraktu alebo 1-2 PL flavdops vanilka (odporúčam tieto)
  • 1/2 želatínového stužovača na krémy (voliteľné)
  • Na ozdobu:
  • ovocie
  • lyofilizované ovocie (kúpite tu)

Postup

  1. Všetky suroviny na korpus spolu poriadne rozmiešame.
  2. Cesto vylejeme do formy na pečenie vystlatej papierom na pečenie (cca 22 x 22 cm). Korpus pečieme 15 minút pri 175 stupňoch.
  3. V hrnci si zmiešame pudingový prášok s mliekom a xylitolom. Puding varíme dokým nezačne vrieť, pričom ho často premiešame.
  4. Hotový puding vylejeme na upečené cesto.
  5. Kým nám puding na korpuse chladne, pripravíme si tvarohový krém.
  6. Tvaroh si v miske zmiešame so sladidlom a v prípade záujmu aj so stužovačom. V takom prípade krém poriadne rozmiešame metličkou.
  7. Hotový krém navrstvíme na vychladenú pudingovú vrstvu a napokon koláč dozdobíme ovocím.
  8. Koláč dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť9 krajcov
Nutričné hodnoty/ 1 krajec
KCal133 KCal
Sacharidy23 g
Vláknina2 g
Bielkoviny11 g
Tuky1 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu