Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Grilovaný encián na pečených zemiakoch a zelenej fazuľke s brusnicovou omáčkou

Grilovaný encián na pečených zemiakoch a zelenej fazuľke s brusnicovou omáčkou

Perfektný grilovaný encián na chrumkavých pečených zemiakoch a zelenej fazuľke s brusnicovou omáčkou. Pokiaľ milujete syr a hľadáte diétnejšiu, fit verziu tohto sýteho jedla, ste na správnom mieste. Tento recept neobsahuje žiadnu múku ani vajcia, zemiaky sú pečené na minimálnom množstve oleja a domáca brusnicová omáčka je jemne dochutená iba medom. Inšpirujte sa a pripravte si tento nutrične výživný obed.

Jedlo je veľmi bohaté na vitamíny a minerály, presnejšie: vitamíny B skupiny, vitamín C, meď, horčík, mangán, fosfor, zinok, železo aj vitamín A. Dodá telu množstvo potrebných látok a zároveň chutí skvelo!

Myslím si, že tomuto jedlu sa potešia aj tí najmenší, keďže na prvý pohľad tvorí veľký, farbami a surovinami preplnený tanier. Ozdobte grilovaný encián zdravou domácou brusnicovou omáčkou a posypte ho orechmi. Jedlo bude voňať, chutiť a tiež vyzerať úplne neodolateľne! Dobrú chuť.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 400g zemiakov
  • 2x 80g syr encián (prípadne brie)
  • 200g zelených fazuliek
  • 30g vlašských orechov (odporúčam tieto)
  • šalát
  • 1 PL olivového oleja odporúčam tento
  • 1 ČL morskej soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 2 PL srúhaného parmezánu (voliteľné)
  • na omáčku:
  • 1/2 hrnčeka sušených brusníc
  • 1/2 hrnčeka vody
  • 1 PL medu (odporúčam tento)

Postup

  1. Zemiaky poriadne umyjeme a nakrájame na tenké kolieska.
  2. Kolieska poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a osolíme. Môžeme ich tiež zľahka posypať strúhaným parmezánom.
  3. Zemiaky dáme piecť na 35-40 minút na 200 stupňov, do zlatista a jemne do chrumkava.
  4. Medzičasom si pripravíme brusnicovú omáčku.
  5. V menšom hrnci si za občasného miešania rozvaríme sušené brusnice spolu s vodou a lyžicou medu.
  6. Po približne 10 minútach by nám mala vzniknúť hustá omáčka.
  7. Na panvici si opečieme zelené fazuľky (zhruba 5 minút).
  8. Môžeme ich zľahka osoliť a okoreniť mletým čiernym korením.
  9. Na záver si na panvici opečieme encián (prípadne syr brie) na miernom plameni z každej strany po 2 minúty. Mal by sa pod obalom začať roztekať.
  10. Jedlo podávame teplé, spolu so šalátom a posypané orechmi.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal535 KCal
Sacharidy66 g
Vláknina11 g
Bielkoviny13 g
Tuky24 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu