
Hovädzie mäso so špenátom a pohánkou
Hovädzie mäso so špenátom a pohánkou je rýchly recept pre všetkých milovníkov špenátu, mäsa a teplých šalátov. Recept je bohatý na bielkoviny, vlákninu a kopec mikronutrientov. Poďte ho vyskúšať!
Špenát sme tu v spojení s hovädzím mäsom ešte nemali. No a keď sa k nim pridá aj pohánka, máme tu nutrične hodnotnú trojicu, ktorá zároveň i skvele chutí. Čo sa týka mletého mäsa, odporúčam kúpiť si hovädzie stehno a pomlieť si ho ideálne doma.
Pripravte si toto hovädzie mäso so špenátom a pohánkou. Podávať ho môžete napríklad s rukolou či iným šalátom. A keď si ho na záver posypete aj strúhaným syrom, je to hotová mňamka! Tak teda dobrú chuť :)
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 300 g mletého hovädzieho mäsa (s nízkym podielom tuku)
- 120 g pohánky
- 300 g mrazeného listového špenátu
- 2 mrkvy
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL oleja (odporúčam tento)
- hrsť rukoly alebo šalátu
- 1 menšia cibuľa
- strúhaný syr (voliteľné)
Postup
- Pohánku uvaríme v dvojnásobnom objeme vody do mäkka.
- V hrnci alebo hlbokej panvici si na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu.
- Potom pridáme mleté mäso a 2 minúty ho miešame.
- Následne pridáme rozmrazený špenát, nakrájané mrkvy, koreniny, soľ, prelisovaný cesnak a mäso dusíme prikryté za občasného miešania 15-20 minút.
- Potom k mäsu primiešame aj uvarenú pohánku a odokryté ho varíme ešte 5 minút.
- Mäso s pohánkou servírujeme spolu s rukolou alebo iným šalátom. Môžeme ho posypať aj strúhaným syrom.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 616 KCal | |
Sacharidy | 52 g | |
Vláknina | 11 g | |
Bielkoviny | 46 g | |
Tuky | 21 g |