
Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou
Pripravte si tento chutný fit recept s hlivou ustricovou - hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke, podávané s kuskusom. Mňam!
Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou má dokonca celkom priaznivé nutričné hodnoty - na 1 porciu obsahuje až 48 g bielkovín a 19 g vlákniny, pričom sa obsah tuku drží na 10 g a celkové kalórie nepresahujú hodnotu 580 kcal. Hovädzie ragú je okrem toho bohaté aj na široké spektrum mikronutrientov.
Recepty s hlivou ustricovou sú dosť populárne a existuje ich nespočetne veľa. Niet sa čomu diviť, hliva je veľmi zdravý druh huby, ktorý si získal mnohých. Hliva sa považuje za jednu z najvzácnejších húb, a to najmä vďaka jej obsahu betaglukánu. Je to látka, ktorá pozitívne vplýva na imunitný systém a pomáha ho posilňovať.
Aké hovädzie mäso v receptoch použiť?
Pri takýchto fit receptoch s hovädzím karé najradšej používam hovädzie stehno, t.j. zadné mäso. Jeho svaly obsahujú málo tuku a väziva, vďaka čomu ide o chudé časti mäsa, ktoré nie sú ani veľmi žuvacie.
Hovädzie mäso s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke si, verím, obľúbia všetci tí, ktorí si chcú pochutiť na jedle z červeného mäsa, no v zdravšej a odľahčenej verzii. Namiesto kuskusu môžete ako prílohu zvoliť napríklad aj ryžu či quinou. Dobrú chuť.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho mäsa (zadného)
- 500 g hlivy ustricovej
- 150 g paradajkového pretlaku
- 1 PL oleja (odporúčam tento)
- 1 cibuľa
- 200 ml vody
- 400 g uvarenej fazule
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- štipka nového korenia
- 3 strúčiky cesnaku
- 200 g celozrnného kuskusu (odporúčam tento)
- čerstvé alebo sušené oregano
Postup
- Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
- Následne pridáme na malé časti nakrájané hovädzie mäso a miešame ho 3 minúty.
- Potom pridáme paradajkový pretlak, koreniny a mäso zalejeme s 200 ml vody.
- Mäso prikryjeme a dusíme 15 minút.
- Potom k mäsu pridáme nakrájanú hlivu, uvarenú fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a všetko spolu dusíme prikryté ešte 15 minút.
- Kuskus zalejeme dvojnásobným objemom vriacej vody, osolíme a okoreníme ho podľa chuti a prikryjeme ho na 10 minút.
- Hovädzie ragú podávame spolu s uvareným kuskusom.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 578 KCal | |
Sacharidy | 57 g | |
Vláknina | 19 g | |
Bielkoviny | 48 g | |
Tuky | 10 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah bielkovínBez laktózyBez vajecHovädzie mäsoBezvaječné recepty na obed a večeruFitness recepty na obed a večeruFitness recepty s kuskusomFitness zeleninové recepty s vysokým obsahom bielkovín
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.