Fit Recepty
Sleduj ma
Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou

Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou

Pripravte si tento chutný fit recept s hlivou ustricovou - hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke, podávané s kuskusom. Mňam!

Hovädzie ragú s hlivou ustricovou a fazuľou má dokonca celkom priaznivé nutričné hodnoty - na 1 porciu obsahuje až 48 g bielkovín a 19 g vlákniny, pričom sa obsah tuku drží na 10 g a celkové kalórie nepresahujú hodnotu 580 kcal. Hovädzie ragú je okrem toho bohaté aj na široké spektrum mikronutrientov.

Recepty s hlivou ustricovou sú dosť populárne a existuje ich nespočetne veľa. Niet sa čomu diviť, hliva je veľmi zdravý druh huby, ktorý si získal mnohých. Hliva sa považuje za jednu z najvzácnejších húb, a to najmä vďaka jej obsahu betaglukánu. Je to látka, ktorá pozitívne vplýva na imunitný systém a pomáha ho posilňovať.

Aké hovädzie mäso v receptoch použiť?

Pri takýchto fit receptoch s hovädzím karé najradšej používam hovädzie stehno, t.j. zadné mäso. Jeho svaly obsahujú málo tuku a väziva, vďaka čomu ide o chudé časti mäsa, ktoré nie sú ani veľmi žuvacie.

Hovädzie mäso s hlivou ustricovou a fazuľou v paradajkovej omáčke si, verím, obľúbia všetci tí, ktorí si chcú pochutiť na jedle z červeného mäsa, no v zdravšej a odľahčenej verzii. Namiesto kuskusu môžete ako prílohu zvoliť napríklad aj ryžu či quinou. Dobrú chuť.

Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho mäsa (zadného)
  • 500 g hlivy ustricovej
  • 150 g paradajkového pretlaku
  • 1 PL oleja (odporúčam tento)
  • 1 cibuľa
  • 200 ml vody
  • 400 g uvarenej fazule
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • štipka nového korenia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 200 g celozrnného kuskusu
  • čerstvé alebo sušené oregano

Postup

  1. Vo väčšom hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  2. Následne pridáme na malé časti nakrájané hovädzie mäso a miešame ho 3 minúty.
  3. Potom pridáme paradajkový pretlak, koreniny a mäso zalejeme s 200 ml vody.
  4. Mäso prikryjeme a dusíme 15 minút.
  5. Potom k mäsu pridáme nakrájanú hlivu, uvarenú fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku, soľ a všetko spolu dusíme prikryté ešte 15 minút.
  6. Kuskus zalejeme dvojnásobným objemom vriacej vody, osolíme a okoreníme ho podľa chuti a prikryjeme ho na 10 minút.
  7. Hovädzie ragú podávame spolu s uvareným kuskusom.
Kniha Obedy a večere
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU v predpredajovej cene).
Kúpiť knihu
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal578 KCal
Sacharidy57 g
Vláknina19 g
Bielkoviny48 g
Tuky10 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu