Fit Recepty
Sleduj ma
Hrnčekový koláčik "kráter"

Hrnčekový koláčik "kráter"

Chutný koláčik, ktorý je hotový 1-2-3. Doprajte si ho napríklad na raňajky alebo ako rýchly zákusok ku káve. Máte ho hotový skôr, než vám stihne zovrieť voda! Môžete si ho pripraviť na niekoľko spôsobov a osladiť si ním každý náročný deň alebo ráno. Pripravte ho ako potešenie pre partnera či deti - len tak, pre radosť. Nemusíte sa ani trápiť v kuchyni, stačí vám jeden hrnček a 5 minút času.

Múku môžete zvoliť akú chcete - môžete si tak vyrobiť aj bezlepkový koláčik použitím napríklad ovsenej, pohánkovej či cícerovej múky. Pozor na kokosovú múku - má vysoké absorpčné schopnosti a v receptoch jej stačí použiť menej, než klasických múk. Tento zdravý hrnčekový koláčik je sladený medom. Môžete si vyrobiť kakaovú verziu alebo si doň prihodiť škoricu, vanilkovú arómu či kokos.

Názov kráter dostal z prostého dôvodu - po vydlabaní stredu a doplnení plnky vyzerá ako chutný, kakaový kráter z ktorého sa vylieva jogurt a ovocie. Mňam! Naplňte ho čímkoľvek, na čo máte chuť. Môžete použiť vaše obľúbené ovocie, jogurt, tvaroh, kokosovú šľahačku, arašidový krém ( Lahodný arašidový krém ) alebo inú obľúbenú náplň. A nezabudnite ho podávať ešte teplý.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

Postup

  1. Všetky ingrediencie na koláčik si poriadne rozmiešame v hrnčeku s objemom aspoň 400ml.
  2. Hrnček s cestom dáme piecť na 2 minúty do mikrovlnnej rúry pri najvyššom výkone.
  3. Upečený koláčik necháme chvíľu vychladnúť, vydlabeme z neho vnútro a môžeme ho naplniť jogurtom, tvarohom a nakrájaným banánom či iným ovocím.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy4 minúty
Výdatnosť1 porcia
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal300 KCal
Sacharidy50 g
Vláknina5 g
Bielkoviny5 g
Tuky10 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu