
Jahodový šalát s gorgonzolou
Ľahký a osviežujúci šalát, ktorý sa skvelo hodí aj do horúcich letných dní. Tento zdravý jahodový šalát s gorgonzolou poteší vaše chuťové poháriky a tiež dodá telu množstvo prospešných látok. Nechajte sa zlákať a vyskúšajte tento chutný letný šalát, jeho kombinácia chutí rozhodne stojí za vyskúšanie.
Jahodový šalát s gorgonzolou môžete podávať samostatne ako ľahkú večeru, no perfektne tiež poslúži aj ako príloha k hovädziemu mäsu. Prípadne si do neho môžete pridať pár kúskov ugrilovaných kuracích pŕs pre doplnenie bielkovín a šalát si tak vychutnať ako výživný obed. Je rýchly a jednoduchý na prípravu, hotový do 10 minút. Určite odporúčam šalát doplniť o neodolateľný dressing z limetky a medu, ktorý je v kombinácii s olivovým olejom jedným z najlepších zálievok do šalátov, aké poznám.
Presvedčte sa o tom, že spojenie jahôd a gorgonzoly vie aj z obyčajného šalátu vykúzliť nezabudnuteľnú chuť.
Ingrediencie
- 200g šalátu (záhradný, jarný, mix..)
- 200g jahôd
- 1/2 uhorky
- 60g syru gorgonzola
- 2 PL slnečnicových semienok
- 4 PL vlašských/pekanových orechov (odporúčam tieto)
- 1 PL medu (odporúčam tento)
- šťava z 1 limetky
- olivový olej (voliteľné) (odporúčam tento)
Postup
- V miske spolu rozmiešame šťavu z limetky a med.
- Do tohto dressingu pridáme umytý a nakrájaný šalát a uhorku.
- Šalát naservírujeme na taniere, posypeme umytými a nakrájanými jahodami, roztrúsenou gorgonzolou, orechmi a slnečnicovými semienkami.
- V prípade potreby môžeme ešte poliať trochou olivového oleja.
Čas prípravy | 10 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 360 KCal | |
Sacharidy | 18 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bielkoviny | 14 g | |
Tuky | 25 g |