Jednoduchá fitness pizza z tvarohu a ovsených vločiek
Zdieľaj recept s priateľmi:
Jednoduchá pizza z tvarohu a ovsených vločiek poteší snáď všetkých priaznivcov fitness i zdravého stravovania. Od klasického pizza cesta sa zložením a prípravou líši dosť podstatne - je bez múky, kvásku a je úplne jednoduchá aj rýchla na prípravu. Avšak, aj napriek tomu jej podľahnú aj tí najväčší kritici. Je totiž vynikajúca a tvaroh ani ovsené vločky si v nej naozaj nikto nevšimne. Verte mi, mám to odskúšané ;)
Táto tvarohová pizza s ovsenými vločkami je bez vajec - pochutiť si tak na nej môžu aj alergici. Navyše, ak použijete bezlepkové ovsené vločky, recept poteší aj nejedného celiatika. Nezabudnite však použiť jemné ovsené vločky, nie celé, inak nebude mať cesto tú správnu konzistenciu. Oproti klasickej pizzi je nielen jednoduchšia na prípravu, ale je tiež menej kalorická a bohatšia na bielkoviny a vlákninu. Táto pizza z tvarohu je zároveň dosť sýta, polovica pizze teda zasýti aj väčšieho papkáča.
Oblohu pizze môžete samozrejme zvoliť podľa seba, v recepte je moja najobľúbenejšia kombinácia surovín. Ak by ste chceli ušetriť nejaké kalórie, môžete znížiť množstvo syra v recepte, prípadne tiež vynechať olivový olej z cesta. Najlepší výsledok však dosiahnete, ak budete tento recept nasledovať do detailu.
Jednoduchá fitness pizza z tvarohu a ovsených vločiek je hotová raz-dva, určite ju poďte skúsiť tiež. Nutričné hodnoty sú vypočítané aj s oblohou, na 1 z 2 porcií, ktoré z 1 pizze vzniknú. Prípadne si môžete cesto rozdeliť a vytvoriť si z neho 2 samostatné, menšie pizze. Recept je naozaj jednoduchý a som si istá, že sa vám vydarí na prvýkrát. Isto ju skúste, nebojte sa tejto zaujímavej kombinácie surovín, cesto chutí naozaj vynikajúco.
Najskôr si spolu v miske rozmiešame jemný tvaroh, jemné ovsené vločky, jogurt, olivový olej a soľ.
Cesto pomocou lyžice uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie, do tvaru pizze. Rukami ho zatlačíme tak, aby malo výšku približne 0,5 cm. Keďže je cesto lepivé, odporúčam si ruky potrieť trochou oleja.
Takto pripravené cesto pečieme 15 minút pri 190 stupňoch.
Medzitým si spolu rozmiešame paradajkový pretlak, vodu, bylinky a prelisovaný strúčik cesnaku.
Po 15 minútach pizzu vyberieme a potrieme ju paradajkovou omáčkou.
Následne na pizzu poukladáme aj plátky šunky, natenko nakrájané huby, syr a kukuricu.
Pizzu dáme zapiecť na ďalších 15 minút pri 190 stupňoch.