Fit Recepty
Sleduj ma
Jednoduché kari z červenej šošovice s batatmi

Jednoduché kari z červenej šošovice s batatmi

Ak hľadáte skutočný zážitok pre vaše chuťové poháriky, tak toto jednoduché kari z červenej šošovice s batatmi musíte vyskúšať. Toto jednoduché a výživné jedlo, vhodné aj pre vegánov, spája pikantné koreniny s jemne sladkou chuťou batatov, vytvárajúc tak harmonickú symfóniu chutí. Mňam! Okrem toho je tento šošovicový kari recept veľmi jednoduchý a rýchly na prípravu (do 30 minút) a bohatý aj po nutričnej stránke.

Základom tohto receptu je červená šošovica, ktorá svojou rýchlosťou varenia a výživovými hodnotami zaručuje ľahké a zdravé jedlo. Bataty s ich sladkosťou, pridávajú do kari bohatú chuťovú dimenziu, ktorá sa líši od tradičných receptov. Kokosové mlieko je tajnou zložkou, ktorá chute vyváži svojou jemnou krémovosťou a exotickým nádychom. Výber korenia dodáva jedlu charakteristický indický nádych a arómu.

Toto jednoduché šošovicové kari s batatami je výborné samotné, no skvelo sa hodí aj k podávaniu s pšenom, bulgurom, kuskusom, naanom alebo aromatickou ryžou. Jedlo tiež dobre zasýti.

Pre milovníkov indických chutí a tých, ktorí si želajú objaviť nové kulinárske zážitky, je toto šošovicové kari s batatmi skutočným zážitkom. Takže, poďte na to a nechajte sa unášať vôňou a chuťou exotických korenín!

Verím, že si tento recept zamilujete, tak ako ja. Prajem vám dobrú chuť. :)

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 100 g červenej šošovice (odporúčam túto)
  • 1 veľký sladký zemiak (200 g)
  • 1 PL červenej kari pasty
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 malá cibuľa
  • 1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1 ČL kari korenia (odporúčam toto)
  • štipka zázvorového korenia alebo čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 3/4 ČL soli
  • čerstvá petržlenová vňať alebo koriander (na posypanie)
  • 200 ml kokosového mlieka (alebo 150 ml kokosovej smotany) (odporúčam toto)
  • Na prílohu:
  • 80 g ryže (basmati alebo jazmínová) (odporúčam túto)
  • 1/2 ČL soli
  • čerstvá petržlenová vňať alebo koriander (na posypanie)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  2. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a všetky koreniny a párkrát ich premiešame na stredne silnom plameni.
  3. Pridáme kari pastu, paradajkový pretlak a zmes ešte minútu restujeme.
  4. Potom pridáme prepláchnutú šošovicu, očistený a na malé kúsky nakrájaný batat a restujeme ich približne 2 minúty.
  5. Potom pridáme kokosové mlieko (alebo smotanu) a pridáme 200 ml vody a soľ.
  6. Hrniec zakryjeme a kari necháme variť na slabšom polameni približne 20 - 25 minút, pričom ho občas skontrolujeme a v prípade potreby doplníme vodu a zamiešame.
  7. Ryžu prepláchneme a v menšom hrnci ju zalejeme dvojnásobným objemom vody.
  8. Osolíme ju, pridáme k nej čerstvé bylinky a varíme ju do mäkka, pod pokrievkou na slabom plameni, približne 15 minút.
  9. Hotové kari posypeme čerstvými bylinkami a podávame spolu s uvarenou ryžou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal663 KCal
Sacharidy83 g
Vláknina12 g
Bielkoviny19 g
Tuky26 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu