
Jednoduché zapekané banány s arašidovým maslom
Dezert ako stvorený pre milovníkov spojenia banánov a arašidového masla. Tento zdravý dezert budete mať hotový, ani sa nenazdáte. Pochutnajte si a skúste tieto jednoduché zapekané banány s arašidovým maslom, ktoré si pripravíte iba z 5 surovín a strávite pri tom minimum času. Tešiť sa môžete na sladké spojenie chrumkavých kúskov orieškov, sladkých banánov a brusníc a osviežujúcej omáčky z pomarančovej šťavy a arašidového masla.
Ak práve neobľubujete arašidové maslo, prípadne máte alergiu na arašidy, pokojne ho môžete nahradiť mandľovým či kešu maslom. S receptom sa môžete samozrejme aj vyhrať a pridať si ho neho aj iné suroviny, na ktoré máte chuť. V prípade, že preferujete menej exotické chute, pomarančovú šťavu môžete z omáčky vynechať a banány si jednoducho potrieť arašidovým maslom.
Tento dezert je ideálny v čase, keď vám doma postávajú banány a neviete, ako ich využiť. Ďalšie alternatívne riešenie, ako využiť množstvo banánov, je napríklad tento Zdravý banana bread - banánový chlieb recept .
Zapekané banány odporúčam servírovať ešte teplé, najlepšie chutia tesne po pečení.
Ingrediencie
- 2 banány (2 x 90 g)
- 60 g arašidového masla (prípadne kešu/mandľové maslo) (odporúčam toto)
- šťava z 1/2 pomaranča
- 30 g sušených brusníc (odporúčam tieto)
- 20 g vlašských orechov (odporúčam tieto)
Postup
- Banány prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vložíme ich do menšej zapekacej misky.
- V miske si spolu rozmiešame arašidové (prípadne iné) maslo s pomarančovou šťavou.
- Vzniknutou omáčkou polejeme pripravené banány.
- Napokon banány posypeme brusnicami a orechami.
- Banány zapekáme 15 minút pri 180 stupňoch.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 3 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 255 KCal | |
Sacharidy | 18 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 7 g | |
Tuky | 14 g |