Fit Recepty
Sleduj ma
Zdravý banana bread - banánový chlieb recept

Zdravý banana bread - banánový chlieb recept

Banana bread (banánový chlieb) som piekla už nespočetne veľakrát. Obľubujem ho najmä v nedeľu na raňajky, ale aj ako pohostenie pre hostí, či sladkú bodku po všednej večeri. Keďže rada experimentujem, skúšala som ho upiecť už snáď na 20 rôznych spôsobov, a preto môžem s určitosťou povedať, že tento recept patrí medzi moje najobľúbenejšie recepty na banana bread.

Tento zdravý banánový chlieb neobsahuje rafinovaný cukor ani pšeničnú múku a poľahky si ho dokážete upiecť aj v bezlepkovej verzii - na prípravu použite bezlepkovú ovsenú múku. Navyše obsahuje ingrediencie, ktoré sa mi zvyčajne povaľujú doma na poličke bez ohľadu na to, či som sa ho chystala piecť, alebo nie. Je to ideálny recept na zbavenie sa starších, prezretých banánov.

Tip: Ak by ste chceli znížiť množstvo oleja použitého v recepte, môžete 1/2 množstva kokosového oleja nahradiť s jablkovým pyré.

Okrem kúskov čokolády sa do banánového chlebíka hodia aj sušené brusnice, kúsky orieškov, plátky kokosu, prípadne aj mrazom sušené ovocie (kúpite tu) . Podávať ho môžete napríklad aj s ovocím alebo potretý orechovým maslom. Prispôsobte si ho tak jednoducho podľa seba.

V chladničke vám navyše vydrží aj 5 dní, v mrazničke približne 3 mesiace. Tak čo, vyskúšate ho aj vy? Tú vláčnu, mäkkú textúru si nemožno nezamilovať!

Nezabúdajte, 1 hrnček používaný v receptoch má objem 250 ml.

Dobrú chuť :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Začneme tým, že si vo väčšej mise metličkou vymiešame kokosový olej s javorovým sirupom.
  2. Pridáme vajíčka a opäť zašľaháme metličkou.
  3. Banány si popučíme vidličkou na jemnú kašu a pridáme ich do misy spoločne s rastlinným mliekom, premiešame.
  4. Následne pridáme sódu bikarbónu, vanilkový extrakt, soľ a škoricu a zašľaháme metličkou.
  5. Do tekutého cesta pridáme kokosovú a ovsenú múku. Vyšľaháme metličkou na hladké cesto.
  6. Nakoniec pridáme nasekanú horkú čokoládu.
  7. Pripravené cesto si premiestnime do vymastenej úzkej a dlhej formy na pečenie, napríklad na srnčí chrbát alebo chlieb.
  8. Pečieme v rúre vyhriatej na 165 stupňov po dobu 60 minút.
  9. Pred vyklopením a nakrájaním necháme banánový chlieb trochu vychladnúť.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy75 minút
Výdatnosť10 krajcov
Nutričné hodnoty /
KCal212 KCal
Sacharidy21 g
Vláknina5 g
Bielkoviny4 g
Tuky11 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu