
Karfiolovo-vajíčkový šalát so zeleninou
Povaľuje sa vám v chladničke karfiol a vajíčka? Skúste si z nich pripraviť tento jednoduchý karfiolovo-vajíčkový šalát so zeleninou.
Tento šalát s karfiolom a vajíčkami je bohatý na bielkoviny a na druhú stranu obsahuje iba 13 g sacharidov na porciu, čo nie je vôbec veľa. Servírovať ho dokonca nemusíte ani s pečivom, keďže je dostatočne sýty a chutný aj bez neho. Ideálny je ako ľahšia večera. Namiesto majonézy v ňom použijeme biely grécky jogurt, vďaka čomu si zachová nízky obsah kalórií aj tuku a na druhej strane šalát obohatí o dobrú dávku bielkovín.
Ak teda opäť neviete, čo s karfiolom, pripravte si z neho tento chutný karfiolovo-vajíčkový šalát so zeleninou.
Tento recept je z novej knihy Fit recepty - obedy a večere (KÚPITE TU).
Ingrediencie
- 1 menší karfiol
- 4 vajcia (uvarené natvrdo)
- 1 čerstvá červená paprika
- 1 stonka stopkatého zeleru
- 1 PL dižónskej horčice
- šťava z 1/2 citróna
- 200-300 g bieleho gréckeho jogurtu
- 1 jarná cibuľka
- 1/2 ČL soli
- 1/4 ČL mletého čierneho korenia
- 1/2 ČL cesnakového korenia
- štipka mletej červenej papriky
Postup
- Karfiol rozoberieme na malé ružičky a poukladáme ho na plech vystlatý papierom na pečenie. Zľahka ho osolíme a pečieme 30 minút pri 180 stupňoch do zlatista.
- V miske si zmiešame 200 g gréckeho bieleho jogurtu s citrónovou šťavou, koreninami, horčicou a nasekanou jarnou cibuľkou.
- Pridáme na malé kúsky uvarené vajcia na tvrdo, nakrájaný stopkový zeler, jarnú cibuľku aj čerstvú červenú papriku.
- Potom do šalátu primiešame aj upečený a vychladený karfiol.
- V prípade záujmu môžeme pridať aj viac jogurtu.
- Šalát na záver dosolíme podľa chuti a môžeme ho podávať ihneď alebo po vychladení.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 257 KCal | |
Sacharidy | 13 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 25 g | |
Tuky | 9 g |