
Fit Mac & Cheese v karfiolovej omáčke
Odľahčená, fit verzia Mac & Cheese v karfiolovej omáčke so syrom cheddar, vďaka ktorej si môžete vychutnať pravú chuť tohto jedla, a to s podstatne nižším obsahom tukov a celkovej energie a na druhej strane vyšším obsahom bielkovín ako v jeho originálnej podobe. Milovníci cestovín si s týmto jednoduchým a zdravým receptom prídu na svoje.
Chutné, zdravé a sýte jedlo, vhodné na obed v akejkoľvek domácnosti - vhodné je pre vegetariánov, obľúbencov cestovín a špeciálne pre milovníkov Mac & Cheese. Krémové, na jazyku rozplývajúce sa jedlo plné chutí v ľahšie stráviteľnej a zdravšej verzii, ktorá oproti originálu neuškodí ani vašej postave. Zdravá karfiolová omáčka nie je v mojich receptoch žiadnym prekvapením. Pripravovali sme si ju už s cestovinami v týchto receptoch: Fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáčkou , Celozrnné cestoviny v cesnakovo-karfiólovej omáčke so špargľou, hubami a mozzarellou . Ak ste ju ešte stále neskúšali, je ten najvyšší čas. A možno práve tento zdravý recept na Mac & Cheese bude skvelou premiérou.
V tomto fit recepte odporúčam použiť celozrnné cestoviny, no môžete použiť aj iné podľa vašej chuti - napríklad bezlepkové, kukuričné, špaldové či pohánkové. Vyberte si váš obľúbený variant a vychutnajte si toto skvelé, pomerne diétne jedlo plné vlákniny a bielkovín. Fit Mac & Cheese v karfiolovej omáčke máte hotový raz-dva a oblizovať sa po ňom budete ešte veľmi dlho.
Ingrediencie
- 500g celozrnných cestovín (kolienka) (odporúčam tieto)
- 1 karfiól
- 200g syru cheddar
- 1 PL mletá červená paprika
- 1 PL cesnakového korenia
- 1 ČL morskej soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
Postup
- Karfiól očistíme, umyjeme a rozoberieme na menšie kusy.
- Kúsky karfiólu necháme variť vo vriacej vode po dobu 10 minút.
- Uvarený karfiól precedíme (150ml vody nevylejeme) a vložíme do mixéra spolu so 150ml vody, v ktorej sa karfiól varil.
- Do mixéra pridáme morskú soľ, korenie, cheddar a zmes rozmixujeme do hladka.
- Po domixovaní omáčku ochutnáme a v prípade potreby dochutíme podľa chuti.
- Celozrnné kolienka uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka.
- Po dovarení cestoviny precedíme a zmiešame s pripravenou omáčkou.
Čas prípravy | 35 minút | |
Výdatnosť | 6 porcií |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 435 KCal | |
Sacharidy | 56 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bielkoviny | 19 g | |
Tuky | 11 g |