
Fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáčkou
Perfektné fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáčkou, hrachovými strukmi a tuniakom. Karfiól v recepte nahradil smotanu, čím jedlo odľahčil, pridal mu na obsahu vlákniny aj bielkovín a podstatne znížil v jedle obsah tuku a celkovej kalorickej hodnoty. Toto zdravé jedlo si isto zamilujete!
Chuťovo vynikajúce a plné vitamínov a minerálov - aj také dokážu byť cestoviny, ak si ich pripravíme z tých správnych surovín. Fit karfiolová omáčka je výborná práve na cestoviny, a ak ste ju ešte neskúšali, určite jej dajte šancu. Je lahodne krémová, úžasne dochutená - najmä s použitím zapečeného cesnaku, no hlavne nutrične výživná a v porovnaní so smotanou aj nepochybne zdravšia, sýtejšia a ľahšia na žalúdok. Tento, pomerne nízkotučný a nízkokalorický obed zachutí všetkým milovníkom cestovín. Podávaný s hráškom a tuniakom je skutočne sýty a neodolateľný. Tieto zdravé cestoviny s karfiólovo-cesnakovou omáčkou sú navyše aj bohaté na vlákninu a bielkoviny.
Pripravte si fettuccine, alebo akékoľvek iné obľúbené cestoviny, spolu s touto fit karfiólovou omáčkou s cesnakom, určite tak budú mať úspech.
Ingrediencie
- 300g celozrnných fettuccine (prípadne iných) cestovín (odporúčam tieto)
- 1 karfiól
- 8 strúčikov cesnaku
- 100g strúhaného parmezánu
- 150ml vody
- 1 ČL morskej soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
- 300g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
- 200g hrachových strukov
Postup
- Pred tým, než začneme s prípravou jedla si upečieme cesnak. Vďaka tomuto kroku získa jedlo úplne nový rozmer chutí.
- Cesnakové strúčiky vložíme do alobalu (najlepšie v celku), polejeme ich lyžičkou olivového oleja, zatvoríme a pečieme 30 minút na 200 stupňoch.
- Karfiól očistíme, umyjeme a rozoberieme na menšie kusy.
- Kúsky karfiólu necháme variť vo vriacej vode po dobu 10 minút.
- Uvarený karfiól precedíme (150ml vody nevylejeme) a vložíme do mixéra spolu so 150ml vody, v ktorej sa karfiól varil.
- Do mixéra pridáme morskú soľ, mleté čierne korenie, upečený cesnak zbavený šupky, parmezán a zmes rozmixujeme do hladka.
- Po domixovaní omáčku ochutnáme a v prípade potreby dochutíme podľa chuti.
- Fettuccine alebo iné celozrnné cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka, zhruba 10-12 minút.
- Hrachové struky umyjeme, nadrobno nakrájame a varíme vo vriacej vode do mäkka, zhruba 5 minút.
- Uvarené cestoviny precedíme, zmiešame s karfiólovou omáčkou, hrachovými strukmi a tuniakom zbaveným šťavy.
- Podávame teplé.
Čas prípravy | 60 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 475 KCal | |
Sacharidy | 54 g | |
Vláknina | 13 g | |
Bielkoviny | 37 g | |
Tuky | 10 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Bez cukruVysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObedy a večereBez orechovTuniakZeleninaBezlaktózové recepty na obedy a večereFitness obedy a večere s tuniakomZdravé zeleninové obedy a večereDiétne recepty na obedy a večereNízkotučné fit recepty s tuniakomNízkokalorické diétne zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.