Fit Recepty
Sleduj ma
Fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáčkou

Fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáčkou

Perfektné fettuccine s karfiólovo-cesnakovou omáčkou, hrachovými strukmi a tuniakom. Karfiól v recepte nahradil smotanu, čím jedlo odľahčil, pridal mu na obsahu vlákniny aj bielkovín a podstatne znížil v jedle obsah tuku a celkovej kalorickej hodnoty. Toto zdravé jedlo si isto zamilujete!

Chuťovo vynikajúce a plné vitamínov a minerálov - aj také dokážu byť cestoviny, ak si ich pripravíme z tých správnych surovín. Fit karfiolová omáčka je výborná práve na cestoviny, a ak ste ju ešte neskúšali, určite jej dajte šancu. Je lahodne krémová, úžasne dochutená - najmä s použitím zapečeného cesnaku, no hlavne nutrične výživná a v porovnaní so smotanou aj nepochybne zdravšia, sýtejšia a ľahšia na žalúdok. Tento, pomerne nízkotučný a nízkokalorický obed zachutí všetkým milovníkom cestovín. Podávaný s hráškom a tuniakom je skutočne sýty a neodolateľný. Tieto zdravé cestoviny s karfiólovo-cesnakovou omáčkou sú navyše aj bohaté na vlákninu a bielkoviny.

Pripravte si fettuccine, alebo akékoľvek iné obľúbené cestoviny, spolu s touto fit karfiólovou omáčkou s cesnakom, určite tak budú mať úspech.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 300g celozrnných fettuccine (prípadne iných) cestovín (odporúčam tieto)
  • 1 karfiól
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 100g strúhaného parmezánu
  • 150ml vody
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 300g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tento)
  • 200g hrachových strukov
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Pred tým, než začneme s prípravou jedla si upečieme cesnak. Vďaka tomuto kroku získa jedlo úplne nový rozmer chutí.
  2. Cesnakové strúčiky vložíme do alobalu (najlepšie v celku), polejeme ich lyžičkou olivového oleja, zatvoríme a pečieme 30 minút na 200 stupňoch.
  3. Karfiól očistíme, umyjeme a rozoberieme na menšie kusy.
  4. Kúsky karfiólu necháme variť vo vriacej vode po dobu 10 minút.
  5. Uvarený karfiól precedíme (150ml vody nevylejeme) a vložíme do mixéra spolu so 150ml vody, v ktorej sa karfiól varil.
  6. Do mixéra pridáme morskú soľ, mleté čierne korenie, upečený cesnak zbavený šupky, parmezán a zmes rozmixujeme do hladka.
  7. Po domixovaní omáčku ochutnáme a v prípade potreby dochutíme podľa chuti.
  8. Fettuccine alebo iné celozrnné cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode do mäkka, zhruba 10-12 minút.
  9. Hrachové struky umyjeme, nadrobno nakrájame a varíme vo vriacej vode do mäkka, zhruba 5 minút.
  10. Uvarené cestoviny precedíme, zmiešame s karfiólovou omáčkou, hrachovými strukmi a tuniakom zbaveným šťavy.
  11. Podávame teplé.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal475 KCal
Sacharidy54 g
Vláknina13 g
Bielkoviny37 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu