Fit Recepty
Sleduj ma
Mandľové žemličky plnené jahodami a kokosovou šľahačkou

Mandľové žemličky plnené jahodami a kokosovou šľahačkou

Tieto, na pohľad veľmi milé mandľové žemličky plnené jahodami a kokosovou šľahačkou sú zdravé, bezlepkové a vhodné napríklad aj ako dezert na Valentína. Ich príprava je skutočne jednoduchá a chuť božská! Majú príjemnú mandľovú chuť, sú jemné a v kombinácii s jahodami a šľahačkou pripravenou z kokosového mlieka sa postarajú o výnimočnú atmosféru akéhokoľvek sviatku.

Ak nemáte prístup k čerstvým jahodám, môžete použiť aj banány či ľubovoľné mrazené ovocie. Fantázii sa ani tu medze nekladú. Tento recept na ďalší zdravý dezert z dielne Fit receptov je navyše nízkosacharidový a plný zdravých tukov. Ak ste ešte neskúšali urobiť si takúto fantastickú kokosovú šľahačku, tak práve toto je ten správny dezert a čas!

Máte doma niekoho, kto je alergický na vajíčka? Žiaden problém, pretože tie môžete nahradiť v tomto recepte mletými ľanovými semienkami a vodou. Pri bežných receptoch je občas náročné nahradiť alergény, no pri niektorých je to zase hračka. Tieto zdravé mandľové žemličky sú sladené medom a chutiť budú určite každému. Mýtus, že zdravé dezerty nie sú chutné, je opäť raz zažehnaný.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky mandľovej múky (alebo rozmixovaných/pomletých mandlí) (odporúčam túto)
  • 1/4 hrnčeka špaldovej múky (môžete nahradiť mandľovou múkou) (odporúčam túto)
  • 1/4 hrnčeka roztopeného kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 3 PL medu (odporúčam tento)
  • 2 vajcia (alebo 2 PL mletých ľanových semienok + 6 PL vody)
  • 1/2 ČL prášku do pečiva (môžete použiť aj bez lepku pre bezlepkovú verziu)
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu alebo zrnká z 1 vanilkového lusku
  • štipka morskej soli
  • jahody
  • kokosové mlieko v konzerve (plnotučné) (odporúčam toto)
  • 2 PL medu
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Kokosové mlieko v konzerve necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
  2. V miske si zmiešame mandľovú múku so špaldovou, pridáme prášok do pečiva, soľ a poriadne zamiešame.
  3. V druhej miske si zmiešame vajcia s vanilkovým extraktom, roztopeným kokosovým olejom a medom a zmes primiešame do sypkých surovín.
  4. Keď máme pripravené homogénne cesto, tvarujeme z neho guľky ktoré ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  5. Pred pečením ich ešte stlačíme rukou. Jeden kus plnenej žemličky by mal byť tvorený 2 tenšími žemličkami.
  6. Žemličky pečieme 15-20 minút na 180 stupňoch.
  7. Po dopečení ich necháme vychladnúť.
  8. Jahody umyjeme a nakrájame na kúsky.
  9. Kokosové mlieko vyberieme z chladničky a použijeme z neho hustú bielu časť ktorá sa utvorila na vrchu konzervy.
  10. Tú zmiešame s medom (alebo iným sladidlom podľa preferencií).
  11. Nakoniec naplníme dve mini žemličky jahodami a kokosovou šľahačkou a podávame.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť6 porcií
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal410 KCal
Sacharidy23 g
Vláknina4 g
Bielkoviny11 g
Tuky31 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu