Fit Recepty
Sleduj ma
Mango sticky rice

Mango sticky rice

Delikátny dezert pre všetkých milovníkov manga a kokosu - mango sticky rice vám jednoznačne učaruje. Kokosovú omáčku som dochutila kokosovým cukrom, vďaka ktorému získala jemne karamelovú chuť. Mňam!

Mango sticky rice je tradičná dobrota, ktorá pochádza z juhovýchodnej Ázie. Kto mal možnosť ochutnať ju v týchto krajinách, sa do tohto jedla isto okamžite zamiloval. Lepkavá ryža s mangom a kokosovou omáčkou je skvelá nielen ako sladká bodka za obedom, no tiež ako sýta desiata či olovrant.

Mango sticky rice sa tradične pripravuje s lepkavou ryžou. Tá je však často nedostupná, preto som na jej prípravu ako alternatívu zvolila ryžu SOS Classic. Tá poslúžila skvele a dezert mal vďaka nej ideálnu štruktúru.

Poďte vyskúšať tento jednoduchý recept s ryžou nasladko.

Ingrediencie

  • 400 ml kokosového mlieka (z plechovky)
  • 200 g ryže SOS Classic (odporúčam túto)
  • 5 PL kokosového cukru
  • 450 ml vody
  • 1 veľké zrelé mango

Postup

  1. Ryžu zalejeme so 450 ml vody a necháme ju postáť 10 minút.
  2. Potom k ryži vlejeme 200 ml kokosového mlieka, pridáme 2 lyžice kokosového cukru, zamiešame a varíme ju prikrytú na slabom plameni domäkka. Hotová uvarená ryža by mala byť krémová a jemne lepkavá. Ak je to potrebné, pridajte viac vody.
  3. V druhom hrnci si spolu ohrejeme zvyšných 200 ml kokosového mlieka s 3 lyžicami kokosového cukru. Omáčku necháme prevrieť, a potom ju odstavíme.
  4. Ryžu servírujeme poliatu kokosovou omáčkou, spolu s očisteným a nakrájaným mangom.
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal448 KCal
Sacharidy67 g
Vláknina2 g
Bielkoviny5 g
Tuky18 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu