mexicke-chilli

Mexické chilli

Ingrediencie (na 4 porcie):

400g mletého hovädzieho mäsa (prípadne morčacieho)
400g paradajkového pyré
300g uvarenej fazule
150g kukurice
150g nastrúhanej mrkvy
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 ČL morskej soli
1/2 ČL chilli korenia
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL olivového oleja

Postup:

V hlbokej panvici alebo v hrnci si na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Následne do panvice pridáme mleté mäso, paradajkové pyré, nastrúhanú mrkvu, koreniny a morskú soľ a všetko dobre zamiešame. Mäso prikryjeme a dusíme po dobu 15 minút.

Po 15 minútach k mäsu pridáme kukuricu, uvarenú fazuľu, prelisované strúčiky cesnaku a zmes varíme ešte 5 minút, dokým nie je mäso úplne hotové.

Mexické chilli môžeme podávať s hnedou ryžou, celozrnnými cestovinami, tortillami či šalátom. Na záver ho tiež môžeme posypať strúhaným syrom.

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
353 14 4 22 22

mexicke-chilli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 15 Min
tofu na sampinonoch
  • Množstvo : 2
  • Porcie : 2
chia ovseny puding s hurmikaki