Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Mrkvové kocky s ricottou

Mrkvové kocky s ricottou

Zdravý zákusok z mrkvy a špaldovej múky s lahodnou plnkou z ricotty a tvarohu. Dúfam, že vám bude tiež chutiť tak veľmi, ako nám. Zdravé mrkvové kocky s ricottou sú ďalším dôkazom toho, že mrkvové koláče sú skrátka výborné. Tento je navyše nízkotučný a jednoduchý na prípravu.

Suroviny na cesto i na plnku si potrebujeme iba spolu zmiešať. Cesto rozdelíme, vyvaľkáme a navrstvíme pred pečením tak, aby plnka ostala schovaná v strede. Nezľaknite sa ak bude cesto tuhé - má takéto byť. Najdôležitejšie je vyvaľkať ho na rozmer formy a tvarohovo-ricottovú náplň schovať medzi tieto dva pláty. Takto pripravený zákusok už iba upečieme a môžeme sa tešiť na chutný výsledok.

Mrkva je príjemne sladká zelenina, ktorá sa perfektne hodí do koláčov. Dodáva im vláčnosť, sladkú chuť a príjemne sa rozplýva na jazyku. To isté platí o tejto plnke z tvarohu a ricotty. Mrkvové kocky s ricottou môžete dozdobiť tvarohom a postrúhanou mrkvou. Verte mi, koláč zmizne zo stola veľmi rýchlo :) Po odležaní v chladničke tento mrkvový zákusok ešte viac stuhne.

Tento recept je z knihy Fit sladkosti - obsahuje až 120 chutných receptov na fit dezerty (kúpite tu).

Ingrediencie

  • Cesto:
  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 3 PL medu
  • 100 g jemne strúhanej mrkvy
  • 1 PL kokosového oleja (roztopeného) (odporúčam tento)
  • 70 g jablkového pyré
  • 2 žĺtky
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • Plnka:
  • 250 g ricotty
  • 250 g jemného tvarohu
  • 3 PL medu/stévie
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 2 bielky
  • štipka soli

Postup

  1. V mise spolu poriadne rozmiešame všetky suroviny na cesto dohromady.
  2. Vzniknuté tuhšie cesto ešte zapracujeme rukami.
  3. Cesto si rozdelíme na dve časti a každú z nich vyvaľkáme medzi dvoma hárkami papiera na pečenie do veľkosti formy (zhruba 25 x 25 cm).
  4. Jednu časť vyvaľkaného cesta zatlačíme do formy vystlatej papierom na pečenie.
  5. V druhej mise si vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuhej peny.
  6. Následne k nim opatrne primiešame zvyšné suroviny na plnku.
  7. Plnku navrstvíme na pripravený plát cesta.
  8. Následne ju opatrne prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta.
  9. Koláč pečieme do zlatista 40 - 45 minút pri 180 stupňoch.
Kniha Fit Sladkosti
Tento recept je z knihy Fit sladkosti - obsahuje až 120 chutných receptov na fit dezerty (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť16 krajcov
Nutričné hodnoty/ 1 krajec
KCal150 KCal
Sacharidy20 g
Vláknina3 g
Bielkoviny7 g
Tuky3 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu