Fit Recepty
Sleduj ma
Mrkvovo-petržlenové "špagety" s bazalkovým pestom

Mrkvovo-petržlenové "špagety" s bazalkovým pestom

Dostali ste chuť na niečo rýchle, zdravé a chutné, ale v potravinovej skrinke už nemáte žiadne cestovinové poklady. Vďaka fitreceptom sa učíme nielen zdravo variť, ale aj pracovať s dostupnými potravinami, aby sme si pochutili na jedle podľa svojich predstáv. Mrkvu a petržlen v kuchyni určite nájdete, poďte sa teda inšpirovať chutným a zdravým receptom s týmito surovinami.

Mrkvovo-petržlenové "špagety" s bazalkovým pestom sú jednoduchou zeleninovou alternatívou ku klasickým špagetám a navyše ak milujete výbornú chuť pesta, tento recept určite oceníte. Pochutnajte si na nutrične hodnotných a skutočne zdravých zeleninových špagetách, dodajte svojim myšlienkam šťavu vďaka mrkve a spevnite svoje kosti vďaka petržlenu.

Bazalkové pesto tvorí neoddeliteľnú súčasť talianskej kuchyne a Taliani vedia veľmi dobre prečo. Jeho výdatnú chuť tvoria nezameniteľné a zdravé ingrediencie v podobe panenského olivového oleja, bazalky, vlašských orechov podporujúcich trávenie a vitalitu organizmu, cesnaku a parmezánu, už pri písaní týchto kombinácií sa mi zbiehajú slinky.

Tieto nízkosacharidové zeleninové špagety s bazalkovým pestom oceníte aj pri diétnom stravovaní a plný tanier tejto dobroty si môžete doplniť šunkou, tuniakom alebo strúhaným syrom. Je to skvelá a ľahká zeleninová večera, olovrant či obed. Na nastrúhanie zeleninových špagiet odporúčam použiť špiralizér (kúpite tu) .

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 500g mrkvy
  • 250g petržlenu
  • 100g syra (voliteľné)
  • Na pesto:
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/4 HR vlašských orechov (odporúčam tieto)
  • 2 HR čerstvej bazalky
  • 1/2 HR panenského olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1/2 HR nastrúhaného parmezánu
  • morská soľ a čierne korenie (podľa chuti)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Mrkvu a petržlen si nastrúhame pomocou strúhadla, špiralizéra alebo škrabky na "špagety".
  2. Všetky suroviny na pesto okrem korenia a soli spolu rozmixujeme v mixéri čo najviac dohladka.
  3. Nakoniec pridáme morskú soľ a čierne korenie podľa chuti.
  4. Hotové pesto zmiešame s pripravenou zeleninou, môžeme ešte posypať strúhaným syrom a podávame.
  5. Zvyšné pesto skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal445 KCal
Sacharidy10 g
Vláknina6 g
Bielkoviny10 g
Tuky40 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu