Fit Recepty
Sleduj ma
Nepečené škoricové rolky s banánovo-tvarohovou náplňou

Nepečené škoricové rolky s banánovo-tvarohovou náplňou

Keď sa povie škorica, v predstavách sa mi vynorí voňavé škoricové osie hniezdo, ktoré robievala moja babka. Vtedy som ešte netušila, aké má škorica pozitívne účinky na náš organizmus a že si z nej raz pripravím zdravé a veľmi chutné nepečené škoricové rolky s banánovo-tvarohovou náplňou bez múky.

Škorica je blahodarná korenina. Podporuje chuť do jedla, znižuje krvný tlak a tiež zlepšuje trávenie. Zažívací trakt zahrieva a stimuluje. Vzhľadom k dezinfekčným a antibiotickým účinkom sa využíva i ako prostriedok proti nachladnutiu, kašľu a chrípke. Má upokojujúce účinky, pomáha pri cukrovke 2. typu, znižuje cholesterol. Zmierňuje menštruačné kŕče i prechodové problémy. Podľa najnovších štúdií znižuje množenie rakovinových buniek a je dobrým zdrojom vápnika a vlákniny, čím znižuje riziko rakoviny hrubého čreva. Odporúča sa osobám s poruchou glukózovej tolerancie, ale aj ľuďom s nadváhou pri redukcii telesnej hmotnosti. Za najkvalitnejšiu škoricu na trhu je považovaná ceylónska škorica. Odporúčaná denná dávka škorice je 1-2 ČL.

Recept na tento zdravý nepečený škoricový dezert je plný vitamínov, minerálov, vlákniny aj bielkovín. Obsahuje minimum tuku a sacharidov, takže si ho bez výčitiek môžete vziať aj do práce na desiatu či olovrant. Kombináciou banánu s tvarohom vznikne jemná a šťavnatá plnka, ktorá dodá škoricovým rolkám šmrnc a lahodnú chuť.

Nepečené škoricové rolky s banánovo-tvarohovou náplňou sú výnimočným pohostením pre návštevy, ale takisto výživným dezertom na každý deň.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V mixéri si rozmixujeme mandle na čo najjemnejšiu múčku.
  2. Pridáme k ním ovsené vločky, ďatle, sladidlo, vodu, škoricu a poriadne rozmixujeme na čo najjemnejšiu hmotu.
  3. Vzniknuté cesto položíme na papier na pečenie a vyvaľkáme/utľapkáme ho do obdlžníkového tvaru o hrúbke zhruba 0,5cm.
  4. Plnku si pripravíme zmiešaním tvarohu, jogurtu, roztlačeného banánu, medu a hrozienok/brusníc.
  5. Hotovú plnku rozotrieme na rozvaľkané cesto a roládu zrolujeme.
  6. Roládu dáme aspoň na 5 hodín stuhnúť do chladničky a potom nakrájame.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť8 krajcov
Nutričné hodnoty / 1 krajec
KCal227 KCal
Sacharidy27 g
Vláknina4 g
Bielkoviny9 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu