
Nepečený jablkový dezert s chrumkavou posýpkou
Využite jablkovú sezónu naplno a pripravte si z jabĺk aj tento zdravý, nepečený jablkový dezert s chrumkavou posýpkou. Som si istá, že si ho vďaka jeho jednoduchosti a chuti obľúbite na prvé ochutnanie. Tento jablkový dezert si pripravíte bez cukru aj bez múky, za pár minút. Ak chcete rýchlo siahnuť po niečom sladkom a zároveň zdravom, tento recept uspokojí všetko z toho.
Vlašské orechy sa do tohto dezertu hodia najlepšie, no v prípade potreby ich môžete nahradiť aj mandľami (odporúčam tieto) či para orechmi. Netreba zabudnúť ani na perníkové korenie, ktoré dezert fantasticky dochutí aj prevonia. Namiesto perníkového korenia však môžete použiť aj mletú škoricu.
Tip: Ak by ste si chceli tento dezert s jablkami pripraviť v teplej verzii ktorá vás zahreje, jablkovú zmes môžete pred servírovaním chvíľu ohriať v hrnci, a potom ju posypať pripravenou posýpkou. Dezert je v tomto prevedení ako stvorený do sychravého počasia.
Verím, že si ho obľúbia aj tí najmenší. Chrumkavé jablká spolu so sladkou, chrumkavou posýpkou - tomu sa prosto nedá odolať.
Ingrediencie
- Na posýpku:
- 50 g vlašských orechov (odporúčam tieto)
- 3 veľké datle (odporúčam tieto)
- Na jablkovú časť:
- 2 jablká
- 1 PL citrónovej šťavy
- 150 g jablkového pyré (odporúčam toto)
- 30 g hrozienok
- 1 ČL perníkového korenia
Postup
- Datle a orechy spolu rozmixujeme v sekáčiku (odporúčam tento) na mrvivú, chrumkavú hmotu a odložíme ju bokom.
- Jablkové pyré rozmiešame s perníkovým korením a hrozienkami.
- Jablká umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Kúsky jabĺk pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame ich s pripraveným jablkovým pyré.
- Jablkovú zmes naservírujeme do 3 misiek a na záver ju posypeme orechovo- datlovou posýpkou.

Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 3 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 230 KCal | |
Sacharidy | 30 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 4 g | |
Tuky | 11 g |