pecena spargla s fetou

Pečená špargľa na cesnaku s fetou a kešu orechmi

Dokonalo upečená špargľa, ktorú môžete podávať samostatne ako ľahkú večeru či olovrant alebo ako prílohu k rybe či mäsu. Ak si ju doprajete samostatne, odporúčam ju podávať ešte spolu s červeným hroznom.

Ingrediencie (na 2 porcie):

400g zelenej špargle
1 PL olivového oleja (odporúčam tento)
4 prelisované strúčiky cesnaku
štipka morskej soli
štipka mletého čierneho korenia
80g syru feta
40g kešu orechov (kúpite tu)
šťava z 1/2 citróna (voliteľné)

Postup:

V malej miske si zmiešame olivový olej s prelisovaným cesnakom, korením a morskou soľou.

Špargľu umyjeme a uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie. Špargľu potrieme pripravenou omáčkou a posypeme namrvenou fetou.

Špargľu pečieme 10 minút na 220 stupňoch, následne ju posypeme kešu orechmi a dáme zapiecť ešte na 5 minút na 190 stupňov. Orechy budú príjemne chrumkavé a špagľa skvelo upečená.

Pred servírovaním ešte môžeme špargľu pokvapkať citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

Kcal Sacharidy Vláknina Bielkoviny Tuk
270 12 5 18 16

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.diel (kúpite tu).

pecena spargla s fetou

Chefshop.sk - Všetko pre kuchárov a cukrárov

Be Social

Podobné recepty

  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 15 Min
Celozrnné cestoviny s pestom z medvedieho cesnaku a hlivou ústricovou
  • Množstvo : 4
  • Porcie : 4
  • Tepelná úprava : 20 Min
Ryža so špenátom, vajíčkami a kozím syrom

Pin It on Pinterest