Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Pečená špargľa na cesnaku s fetou a kešu orechmi

Pečená špargľa na cesnaku s fetou a kešu orechmi

Dokonalá pečená špargľa na cesnaku s fetou a kešu orechmi, ktorú môžete podávať samostatne ako ľahkú večeru, olovrant alebo ako prílohu k rybe či mäsu. Ak si ju doprajete samostatne, odporúčam ju podávať ešte spolu s červeným hroznom. Kombinácia je to skutočne výborná a recept tak jednoduchý. Feta syr, dochrumkava upečená a okorenená špargľa a chrumkavé orechy sa nádherne dopĺňajú v tomto, na bielkoviny bohatom jedle. Ak máte radi špargľu, určite tento fit recept nebudete robiť poslednýkrát.

Špargľa je pre organizmus veľmi cenným zdrojom množstva vitamínov, minerálov a zdraviu prospešných látok. Obsahuje veľa vody, bielkovín a vlákninu v porovnaní s jej nízkym obsahom sacharidov a tuku, čo z nej robí ľahko stráviteľnú zeleninu, ktorá zasýti no nezaťaží váš žalúdok. Má v sebe veľké množstvo betakaroténu, vitamín E, C ako aj vitamíny skupiny B. Nezanedbateľné je tiež množstvo draslíka, zinku, železa, vápnika a horčíka. A to sú len niektoré zo všetkých látok, ktoré v sebe táto superpotravina schováva.

Upečená v rúre má výbornú chuť a spolu s feta syrom si ju určite zamilujete. Najradšej si ju vychutnávam samostatne, prípadne so spomenutým červeným hroznom, ale neváhajte ju vyskúšať aj ako zdravú prílohu najlepšie k hovädziemu mäsu. Obohatíte tak svoj obed o bohatú dávku zdraviu prospešných látok.

Ingrediencie

  • 400g zelenej špargle
  • 1 PL olivového oleja odporúčam tento
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • štipka morskej soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 80g syru feta
  • 40g kešu orechov (odporúčam tieto)
  • šťava z 1/2 citróna (voliteľné)

Postup

  1. V malej miske si zmiešame olivový olej s prelisovaným cesnakom, korením a morskou soľou.
  2. Špargľu umyjeme a uložíme na plech vystlatý papierom na pečenie.
  3. Špargľu potrieme pripravenou omáčkou a posypeme namrvenou fetou.
  4. Špargľu pečieme 10 minút na 220 stupňoch, následne ju posypeme kešu orechmi a dáme zapiecť ešte na 5 minút na 190 stupňov.
  5. Orechy budú príjemne chrumkavé a špargľa skvelo upečená.
  6. Pred servírovaním ešte môžeme špargľu pokvapkať citrónovou šťavou.
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal270 KCal
Sacharidy12 g
Vláknina5 g
Bielkoviny18 g
Tuky16 g

Odporúčam

Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu