Fit Recepty
Sleduj ma
Pšeno v mlieku s arašidovým maslom a ovocím

Pšeno v mlieku s arašidovým maslom a ovocím

Vychutnajte si toto pšeno v mlieku s arašidovým maslom a ovocím napríklad ako rýchle, sýte raňajky, ktoré stačí vytiahnuť z chladničky. Na prípravu navyše budete potrebovať iba 5 surovín. Ak vám teda doma postáva pšeno a neviete, čo chutné si z neho pripraviť, poďte skúsiť túto dobrotu.

Pšeno v mlieku si môžete samozrejme pripraviť aj s iným ovocím, ako sú figy, táto kombinácia sa mi však veľmi osvedčila, takže v sezóne ju odporúčam skúsiť. Okrem fíg bude vhodné akékoľvek bobuľovité ovocie (maliny, čučoriedky, ríbezle alebo jahody).

Ja som pšeno v mlieku sladila datlovým sirupom, no použiť môžete aj klasický med, javorový sirup alebo xylitol. Bez použitia medu získate recept vo vegánskej verzii. Ak vám nevadia kalórie a zdravé tuky navyše, alebo sa snažíte nabrať na hmotnosti, pokojne si do pšena primiešajte viac arašidového masla pre extra krémovosť a ešte lahodnejšiu chuť.

Vďaka pšenu je tento recept tiež bez lepku. Ak vám však neprekáža lepok a pšenom práve doma nedisponujete, môžete si recept pripraviť s celozrnným kuskusom.

Nadýchané pšeno si môžete pripraviť aj v konvektomate - stačí ho zaliať 1,5 násobkom vody a piecť v pare 10 minút pri 100 stupňoch.

Nech vám chutí :)

Ingrediencie

Postup

  1. Pšeno poriadne prepláchneme pod vodou.
  2. Prepláchnuté pšeno dáme do hrnca s 500 ml mlieka a varíme ho na miernom plameni do mäkka (približne 15 minút). Výsledné pšeno by malo byť krémové a nemalo by pohltiť úplne všetku tekutinu.
  3. Do pšena následne vmiešame sladidlo a arašidové maslo.
  4. Pšeno navrstvíme do pohárov spolu s figami (alebo iným ovocím).
  5. Môžeme ho podávať ešte teplé, alebo ho uložiť do chladničky.
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť3 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal366 KCal
Sacharidy60 g
Vláknina4 g
Bielkoviny10 g
Tuky5 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu