
Quinoa s mletým morčacím mäsom a hráškom
Chutná quinoa s mletým morčacím mäsom a hráškom, bohatá na železo, vitamíny C a A, mangán a tiamín. Vynikajúce jedlo vhodné na obed alebo večeru, ktoré si za pár minút stihnete pripraviť aj večer a zabaliť si ho na druhý deň so sebou do práce či školy.
Quinoa s mletým morčacím mäsom a hráškom je jednoduché, rýchle a zdravé jedlo plné vitamínov, minerálov a bielkovín bez pridaného tuku, ktoré nezaťaží váš žalúdok a dostatočne zasýti na dlhú dobu. Morčacie mäso je ľahko stráviteľné, veľmi chutné a pripravené rýchlo a ľahko. V kombinácií so superpotravinou quinoou, ktorá je bezlepková, výborne zasýti a zároveň dodáva organizmu neskutočne veľa minerálov a vitamínov (napríklad vitamín C, E, kyselinu listovú, tiamín, riboflavín, vápnik, železo, draslík, zinok, horčík), vlákniny a bielkovín. Tento recept je rozhodne vhodný pre každého priaznivca zdravého životného štýlu, športovca alebo pri rôznych diétach.
Keďže toto jedlo neobsahuje lepok, vajcia, mlieko ani orechy, je vhodné aj pre rôznych alergikov a celiatikov. Vyskúšajte túto zdravú quinou s mletým morčacím mäsom a hráškom a uvidíte, že si ju ihneď zamilujete.
Ingrediencie
- 1/2 hrnčeka quinoi (odporúčam túto)
- 300g mletého morčacieho mäsa
- 150g hrášku
- 100g paradajkového pretlaku
- 1 cibuľa
- 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1 PL cesnakového korenia
- 1/2 ČL morskej soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- bazalka (voliteľné)
Postup
- Quinou opláchneme, zalejeme 1 hrnčekom vody a varíme na miernom plameni po dobu 15 minút, dokým neabsorbuje všetku vodu.
- Vo väčšom hrnci si zohrejeme kokosový olej a zľahka na ňom popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
- Pridáme mleté morčacie mäso, paradajkový pretlak, korenie a morskú soľ.
- Obsah hrnca poriadne premiešame a necháme dusiť po dobu 30 minút.
- Následne do mäsa primiešame hrášok a v prípade záujmu aj čerstvú bazalku a varíme ešte 5 minút.
- Nakoniec zmiešame quinou s uvareným mäsom a podávame.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 527 KCal | |
Sacharidy | 40 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bielkoviny | 41 g | |
Tuky | 20 g |