Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Quinoa s mletým morčacím mäsom a hráškom

Quinoa s mletým morčacím mäsom a hráškom

Chutná quinoa s mletým morčacím mäsom a hráškom, bohatá na železo, vitamíny C a A, mangán a tiamín. Vynikajúce jedlo vhodné na obed alebo večeru, ktoré si za pár minút stihnete pripraviť aj večer a zabaliť si ho na druhý deň so sebou do práce či školy.

Quinoa s mletým morčacím mäsom a hráškom je jednoduché, rýchle a zdravé jedlo plné vitamínov, minerálov a bielkovín bez pridaného tuku, ktoré nezaťaží váš žalúdok a dostatočne zasýti na dlhú dobu. Morčacie mäso je ľahko stráviteľné, veľmi chutné a pripravené rýchlo a ľahko. V kombinácií so superpotravinou quinoou, ktorá je bezlepková, výborne zasýti a zároveň dodáva organizmu neskutočne veľa minerálov a vitamínov (napríklad vitamín C, E, kyselinu listovú, tiamín, riboflavín, vápnik, železo, draslík, zinok, horčík), vlákniny a bielkovín. Tento recept je rozhodne vhodný pre každého priaznivca zdravého životného štýlu, športovca alebo pri rôznych diétach.

Keďže toto jedlo neobsahuje lepok, vajcia, mlieko ani orechy, je vhodné aj pre rôznych alergikov a celiatikov. Vyskúšajte túto zdravú quinou s mletým morčacím mäsom a hráškom a uvidíte, že si ju ihneď zamilujete.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1/2 hrnčeka quinoi (odporúčam túto)
  • 300g mletého morčacieho mäsa
  • 150g hrášku
  • 100g paradajkového pretlaku
  • 1 cibuľa
  • 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 PL cesnakového korenia
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • bazalka (voliteľné)

Postup

  1. Quinou opláchneme, zalejeme 1 hrnčekom vody a varíme na miernom plameni po dobu 15 minút, dokým neabsorbuje všetku vodu.
  2. Vo väčšom hrnci si zohrejeme kokosový olej a zľahka na ňom popražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
  3. Pridáme mleté morčacie mäso, paradajkový pretlak, korenie a morskú soľ.
  4. Obsah hrnca poriadne premiešame a necháme dusiť po dobu 30 minút.
  5. Následne do mäsa primiešame hrášok a v prípade záujmu aj čerstvú bazalku a varíme ešte 5 minút.
  6. Nakoniec zmiešame quinou s uvareným mäsom a podávame.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy40 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal527 KCal
Sacharidy40 g
Vláknina6 g
Bielkoviny41 g
Tuky20 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu