Quinoa so špargľou, hubami a mozzarellou z panvice
Zdieľaj recept s priateľmi:
Rýchly bezmäsitý fit obed z panvice, ktorý zasýti a zároveň dodá kopec živín? Táto quinoa so špargľou, šampiňónmi a mozzarellou je ideálny spôsob, ako dostať do jedla viac bielkovín, vlákniny aj chuti – a to všetko bez námahy. Jedlo môžeme podávať ako hlavné jedlo, prípadne aj ako exkluzívnu prílohu k rybe, mäsu či tofu - ak máte chuť spestriť si jedálniček a pripraviť niečo viac špeciálne.
SOS Quinoa je výborná bezlepková náhrada za klasické prílohy, plná aminokyselín a minerálov. Stačí ju pred varením dobre prepláchnuť, aby nebola horká, a potom už len uvariť do mäkka a po dovarení scediť. Jej príprava je teda veľmi jednoduchá a ak ste si ju ešte nestihli obľúbiť, odporúčam ju vyskúšať práve v tomto fit recepte.
V tomto recepte ju dopĺňa jarná špargľa, ktorá je skvelým zdrojom kyseliny listovej a šampiňóny plné umami chuti. Čerstvá mozzarella všetko krásne zjemní a spojí dokopy a zároveň jedlu dodá príjemnú sviežosť, ako aj bielkoviny.
Hotové jedlo odporúčam na záver dochutiť chilli omáčkou a posypať jarnou cibuľkou – pre ešte väčší šmrnc. 3 chutné a sýte porcie za 25 minút, minimum riadu a maximálna spokojnosť na tanieri - určite tento recept so špargľou a quinoou vyskúšajte. Dobrú chuť :)