Chcete si pripraviť výživný obed, no tlačí vás čas? Skúste tieto rýchle cestoviny s kozím syrom a špenátom, ktoré budete mať hotové do 15 minút, aj s umytím hrncov. Na ich prípravu budete potrebovať iba 5 surovín, 5 minút strávených v kuchyni - a skvelý obed je na tanieri. Toto cestovinové jedlo je bohaté na bielkoviny, vlákninu a nájdete v ňom aj zdravé tuky a komplexné sacharidy zo šošovicových cestovín.
Klasické cestoviny som opäť vymenila za šošovicové cestoviny od značky Sam Mills, ktoré jedlu dodali omnoho viac nutrientov. Cestoviny zo šošovice obsahujú iba 100% múku zo šošovice, preto sú, ako aj celé jedlo, úplne bez lepku. No a keď k nim pridáme ďalšie, nutrientami prekypujúce suroviny ako špenát, kozí syr a konopné semienka, môže vám byť jasné, že z toho vznikne jedno úžasné a zdravé jedlo.
Konopné semienka môžete z receptu pokojne vynechať, prípadne ich nahradiť inými. Do cestovín môžete na záver takisto pridať aj trochu olivového oleja na premastenie, avšak ak si chcete jedlo pripraviť v diétnejšej verzii bez oleja, pokojne ho len vynechajte. Nutričné hodnoty sú vypočítané bez oleja, no s konopnými semienkami.
Milovníci cestovinových jedál, špenátu a syra, určite si tento recept uložte. Ja som sa do tohto jedla zamilovala a pripravujem si ho už pravidelne. Som si istá, že si pochutíte tiež :)
Šošovicové cestoviny uvaríme vo vriacej, osolenej vode do mäkka (približne 7 minút).
Hotové cestoviny precedíme a dáme ich naspäť do hrnca.
Ešte do teplých cestovín zamiešame nadrobený kozí syr, umytý baby špenát a minútu ich miešame na slabom plameni (aby špenát trochu zmäkol a syr sa krásne roztopil).
Následne do cestovín môžeme pridať aj olivový olej a konopné semienka a podávame ich najlepšie ihneď, aby nevyschli.