Fit Recepty
Sleduj ma
Špaldové halušky s kyslou kapustou

Špaldové halušky s kyslou kapustou

Halušky s kyslou kapustou sú jedným z najobľúbenejších slovenských jedál. V haluškárni sú často druhým najobľúbenejším jedlom hneď po bryndzových. Tradičná kuchyňa každej krajiny sa odvíja od histórie a spôsobu života, aký mali kedysi jej obyvatelia. Naše múčne a sýte jedlá tak mali svoj význam, no v dnešnej dobe, kedy máme prístup k množstvu potravín a naše každodenné povinnosti sa výrazne zmenili, mení sa i naša strava. Preto vám prinášam recept na tieto špaldové halušky s kyslou kapustou. O čosi ľahšia a na vlákninu bohatšia verzia, ktorá síce tiež dobre zasýti, ale dobre sa i trávi a neuspí vás na kancelárskej stoličke hneď, ako ich začnete tráviť ;)

Myslím si, že takmer každý z nás má rád halušky, nech už ich pripravujeme s čímkoľvek. To vôbec nie je problém ani v prípade, že sa radi stravujete zdravo. Stačí pár drobných úprav a môžete si halušky s kapustou vychutnať na obed, bez zbytočných výčitiek. Pripravte si tieto fit špaldové halušky s kapustou a podávajte ich napríklad s opečenou šunkou. Pre bezlepkovú verziu si môžete tieto halušky pripraviť napríklad z pohánkovej múky. Výborne tiež chutia cícerové halušky, recept na nich nájdete tu: Zdravé cícerové halušky bez múky .

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 250g špaldovej múky (odporúčam túto)
  • 200ml vody
  • 1/2 ČL morskej soli
  • na kapustu:
  • 450g kyslej kapusty
  • 2 PL olivového oleja (odporúčam tento)
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • červená paprika
  • šunka (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske si rozmiešame múku s morskou soľou a vodou.
  2. V prípade, že je cesto príliš husté, môžeme do neho pridať viac vody alebo ak je cesto riedke, pridáme pár lyžíc múky.
  3. Hotové cesto nahádžeme pomocou haluškovača do vriacej vody a halušky varíme dokým nevyplávajú na povrch.
  4. Halušky precedíme a neoplachujeme.
  5. V hlbokej panvici si rozohrejeme olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  6. Pridáme kyslú kapustu zbavenú nálevu a kapustu podusíme do mäkka.
  7. Nakoniec kapustu dosolíme a dokoreníme podľa chuti a zmiešame ju s hotovými haluškami.
  8. V prípade záujmu môžeme halušky posypať opečenou šunkou nakrájanou na malé kúsky.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť3 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal428 KCal
Sacharidy50 g
Vláknina15 g
Bielkoviny12 g
Tuky12 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu