Tofu na limetke a čili len z 5 surovín je nielen extra jednoduché na prípravu, ale aj výnimočne chutné. Tento fantastický 15-minútový fit recept s tofu, v ktorom sa spájajú exotické chute som si hneď zamilovala. Kombinácia chutí je neskutočne dobrá a ak radi skúšate nové jedlá a chute, určite tento tofu recept vyskúšajte. Je nielen rýchly a jednoduchý, ale aj veľmi variabilný. Môžete ho podávať ako hlavné jedlo spolu s ryžou alebo quinoou, prípadne ako ľahký obed či večeru so sviežim zeleninovým šalátom.
Tofu, hlavná ingrediencia tohto receptu, je známe svojimi zdravotnými benefitmi a univerzálnosťou v kuchyni. Stalo sa populárnym nielen medzi vegetariánmi a vegánmi, ale aj medzi všetkými, ktorí hľadajú zdravšie alternatívy k tradičným živočíšnym produktom. Tofu je bohaté na bielkoviny, obsahuje esenciálne aminokyseliny a je relatívne nízkokalorické, čo ho robí ideálnym do jedálnička pre tých, ktorí chcú udržať svoju váhu pod kontrolou. V tomto recepte odporúčam použiť marinované alebo chilli tofu pre tú najlepšiu chuť - isto si pochutíte.
Verím, že vďaka svojej jednoduchosti a zároveň skvelej chuti sa tento recept stane pravidelnou súčasťou jedálnička u vás doma. Je to ideálny spôsob, ako si vychutnať chutné a zdravé jedlo bez straty času pri náročnej príprave. Nech už ho pripravíte pre seba, rodinu alebo priateľov, určite oceníte jeho zaujímavú chuť a rýchlosť prípravy. Tento recept dokazuje, že aj s minimom surovín sa dajú vytvoriť skvelé výsledky. Mňam!
1 PL čili omáčky Sriracha (alebo štipka čili korenia)
Postup
V miske si zmiešame šťavu a kôru z limetky, prelisované strúčiky cesnaku, sójovú a čili omáčku.
Do omáčky pridáme na malé kúsky nakrájané tofu a poriadne ho obalíme v marináde.
Tofu orestujeme v marináde na panvici (netreba pridať ani olej) do zlatista. Restujeme ho približne 4 minúty za častého miešania, na miernom plameni. Tofu by malo byť zvonka chrumkavé a zvnútra šťavnaté.
Odporúčam podávať ho s uvarenou ryžou alebo quinoou. Pri servírovaní ho môžeme zľahka pokvapkať kvalitným extra panenským olivovým olejom.