Fit Recepty
Sleduj ma
Vajíčková ryža s reďkovkami a pórom

Vajíčková ryža s reďkovkami a pórom

Chutná bezmäsitá vajíčková ryža s reďkovkami a pórom je nenáročná na suroviny a veľmi jednoduchá na prípravu. Vyskúšajte ju na obed či večeru. Pripravenú ju máte za pár minút, no oblizovať sa po nej budete ešte dlho. Ryža, vajíčka a syr vytvárajú sýtu a chutnú kombináciu, ktorá v spojení s čerstvou zeleninou ako reďkovky a pór ulahodí vašim chuťovým pohárikom a verím, že sa toto zdravé a fit jedlo zaradí aj do vášho jedálnička.

Receptov s vajíčkom v podobnom zložení mám na stránke niekoľko, pretože tieto jedlá sú skrátka chutné, rýchle, sýte a výživné. Sú skvelé počas rušných dní, kedy nemáte čas dlho stáť v kuchyni, no na doplnenie energie a síl potrebujete nutrične hodnotné jedlo. Hnedá ryža obsahuje viac bielkovín a vlákniny ako klasická ryža a bohato sú v nej zastúpené aj minerálne látky. Výborná je teda aj v spojení s vajíčkom, syrom a zeleninou, pretože takto tvorí zdravé a plnohodnotné jedlo. Môžete si do nej primiešať zeleninu podľa vlastnej chuti, no vrelo odporúčam túto kombináciu reďkovky a póru.

Vajíčková ryža s reďkovkami a pórom je tu pre vás, ak máte práve chuť na zdravé a chutné jedlo bez mäsa. Navyše obsahuje suroviny, ktoré má doma snáď stále každý z nás. Presvedčte sa, že aj vegetariánske jedlá môžu byť skutočne chutné.

Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 1 hrnček hnedej ryže
  • 2,5 hrnčeka vody
  • 3 vajcia
  • 80g strúhanej mozzarelly
  • 100g reďkoviek
  • 1 cibuľa
  • pór
  • 1 ČL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1/2 ČL morskej soli

Postup

  1. V hrnci si rozohrejeme kokosový olej a zľahka na ňom opražíme nadrobno nasekanú cibuľu.
  2. Do hrnca pridáme hnedú ryžu, zamiešame a zalejeme ju vodou.
  3. Ryžu osolíme a varíme do mäkka, zhruba 12 minút.
  4. Po 12 minútach, keď ešte v hrnci ostalo trochu vody, zamiešame do ryže rozbité a vidličkou rozmiešané vajíčka a strúhanú mozzarellu.
  5. Keď sa vajíčka uvarili a syr sa roztopil, ryžu môžeme odstaviť z tepla. Ak je ryža náhodou príliš hustá, môžeme do nej vmiešať trochu vody.
  6. Nakoniec do ryže vmiešame nakrájané reďkovky a pór.
Kniha Fit recepty 3
Tento recept je z knihy Fit recepty 3.diel (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť3 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal382 KCal
Sacharidy45 g
Vláknina3 g
Bielkoviny18 g
Tuky12 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu