
Výborný kurací šalát nasladko
Vyskúšajte tento osviežujúci šalát s kuracím mäsom, ktorý zasýti a poteší chuťové poháriky. Nájdete v ňom dokonale vybalancované chute, vitamíny, minerály, vlákninu, ale tiež poriadnu dávku bielkovín.
Kuracie šaláty mám rada pre ich jednoduchosť, chuť, ale v neposlednom rade aj pre ich priaznivé energetické hodnoty. Rada si ich však obmieňam aby sa mi neprejedli, a takto vznikol aj recept na tento ovocný kurací šalát. Verte mi, je vynikajúci a rozhodne ho treba vyskúšať. Najradšej ho mám s broskyňou a červeným hroznom, no použiť môžete aj iné ovocie, hodia sa k nemu napríklad aj jahody či čerešne. A určite odporúčam pridať aj stopkatý zeler a orechy, šalátu tak pridajú neodolateľnú chrumkavosť.
Šalátový dressing je pripravený z bieleho jogurtu, korenia a citrónovej šťavy. Ja som použila obyčajný biely jogurt, no ak máte radšej husté šaláty, vymeňte ho za grécky biely jogurt (najlepšie do 3% tuku).
Tento šalát môžete podávať samostatne, no hodí sa aj ako náplň do slaných palaciniek, pity či sendvičov. Jeho príprava by vám nemala zabrať viac ako 20 minút, takže je tiež vhodný ako rýchla a zdravá večera. Najradšej si tento šalát vychutnám počas leta, poliaty balzamikom, mňam.
Ingrediencie
- 200g kuracích pŕs
- 120g bieleho jogurtu
- 40g sušených brusníc/hrozienok
- 40g mandlí (odporúčam tieto)
- broskyňa/nektarinka
- 1 PL citrónovej šťavy
- hrsť šalátu
- hrsť čerstvého hrozna (voliteľné)
- trocha stopkatého zeleru (voliteľné)
- štipka čierneho mletého korenia
- štipka škorice
- 2 ČL balzamikového octu
Postup
- Kuracie prsia si nakrájame nadrobno a nasucho ugrilujeme na panvici do zlatista.
- Keď sú hotové, necháme ich vychladnúť a dáme ich do misy, v ktorej sme si predom zmiešali jogurt s citónovou šťavou.
- K zmesi pridáme zeleninu a ovocie nakrájané nadrobno, brusnice a mandle.
- Na záver šalát poriadne premiešame a dochutíme čiernym korením a škoricou.
- Pri podávaní šalát pokvapkáme balzamikom.

Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 369 KCal | |
Sacharidy | 27 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bielkoviny | 32 g | |
Tuky | 14 g |