
Zdravá krtkova torta s tajnou ingredienciou
Krtková torta, pri ktorej nemusíte mať žiadne výčitky? Áno prosím! Vyskúšajte túto perfektnú a nevšednú fit krtkovú tortu z cíceru! Je úplne bez múky a bez pridaného tuku. Obsahuje vysoké množstvo bielkovín, vlákniny, stopových prvkov a na druhej strane málo cukru, tuku a kalórií. A nebojte sa, chuť cíceru v nej neucítite. Je naozaj vynikajúca.
Cícer je široko využiteľný v kuchyni a jeho použitie vrelo odporúčam. Je bohatý na bielkoviny a vlákninu a má skvelé výživové hodnoty. Používa sa v slaných aj sladkých jedlách ako múka, pyré, či dokonca pečený. Na mojej stránke nájdete množstvo receptov s použitím cíceru. Je jednou z mojich najobľúbenejších potravín, a to nie len pre jeho zdravotné benefity, ale aj jemnú orieškovú chuť. Každému jedlu dodá príjemnú chuť a veľmi ľahko sa s ním pracuje.
Použitie cíceru v tomto recepte je skutočne ideálnym riešením, ako si zo všetkými obľúbenej krtkovej torty pripraviť ľahšiu, zdravšiu a výživnejšiu verziu. Tvarohovú plnku si môžete osladiť vami vybraným sladidlom a môžete do nej pridať i kokos. Doprajte si ju ku káve alebo čaju kedykoľvek počas dňa. Zdravá krtkova torta je dokonca celkom jednoduchá na prípravu, presvedčte sa o tom sami.
Ingrediencie
- na cesto:
- 400g uvareného cíceru
- 100g jablkového pyré (odporúčam toto)
- 3-4 PL medu (odporúčam tento)
- 3 PL kakaa (odporúčam toto)
- štipka škorice
- na plnku:
- 500g jemného tvarohu
- sladidlo (med/xylitol/stévia - podľa potreby) (odporúčam tento)
- strúhaný kokos (voliteľné) (odporúčam tento)
- 60g horkej čokolády (odporúčam túto)
- 2 veľké banány
Postup
- Všetky ingrediencie na cesto si spolu v sekáčiku rozmixujeme na homogénnu hmotu (môžeme aj po častiach).
- Cesto poriadne rozmiešame a premiestnime ho do papierom na pečenie vystlatej tortovej formy (s priemerom zhruba 20cm).
- Cesto pečieme 45-55 minút pri 180 stupňoch, dokým nenadobudne pevnú konzistenciu.
- Upečený korpus necháme vychladnúť a následne z neho pomocou lyžice vydlabeme vnútro, pričom necháme asi 1 cm od okrajov a od spodku formy.
- Banány zbavíme šupky, priečne ich rozrežeme a poukladáme na spodok korpusu.
- V miske si zmiešame jemný tvaroh s čokoládou nasekanou na kúsky, sladidlom podľa chuti a prípadne aj so strúhaným kokosom. Vzniknutú plnku nanesieme na korpus s banánmi.
- Plnku nakoniec posypeme namrvenou, vydlabanou časťou korpusu.
- Tortu dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Čas prípravy | 70 minút | |
Výdatnosť | 10 krajcov |
Nutričné hodnoty / 1 krajec | ||
KCal | 162 KCal | |
Sacharidy | 26 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 8 g | |
Tuky | 3 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah vlákninyNízkokalorickéBez lepkuBez orechovKokosZeleninaNízkotučné dezertyZdravé dezerty bez orechovDezerty s kokosomNízkokalorické diétne zeleninové receptyBezlepkové zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.