
Zdravý RAW Vegan Cheesecake
Tento výborný zdravý raw vegan cheesecake bez pečenia, bez cukru, bez múky, bez mlieka a mliečnych produktov je tak lahodný, že ho budete chcieť zjesť celý naraz. Cheesecake sa skladá zo samých výživných a zdravých surovín, takže si ho môžete dopriať ako dezert alebo ešte lepšie – na raňajky.
Aj keď sú raw koláče kvôli vysokému obsahu orechov a kokosového oleja zvyčajne kalorickejšie a tučnejšie, oplatí sa raz za čas si ich dopriať. Vďaka tomu, že sa tepelne neupravujú, si všetky ich zložky zachovajú svoju výživovú hodnotu. Vášmu telu tak doplnia hodnotnú dávku vitamínov, minerálov, ale tiež bielkovín, zdravých tukov a vlákniny. Navyše sú veľmi sýte, takže nahradia aj plnohodnotné jedlo, napríklad také raňajky.
Oriešky kešu obsahujú veľa horčíka, betakaroténu, zinku a ďalších stopových prvkov ktoré pozitívne vplývajú na oči, kožu a sliznice. Po odmočení vo vode zväčšia svoj objem a následne sa z nich dá vyrobiť lahodný krém, ktorý sa používa v takýchto raw zákuskoch.
Navyše je raw cheesecake je veľmi jednoduchý na prípravu a vhodný aj pre vegánov (stačí nahradiť med javorovým sirupom alebo agáve). Presvedčte sa o jeho výnimočnej chuti. Z nasledujúcich ingrediencií by vám mali výjsť 4 porcie.
Ingrediencie
- Ingrediencie na cheesecake:
- 1,5 HR ( 150 g ) kešu orechov (odporúčam tieto)
- 1/2 HR ( 120g ) jablkového pyré
- 3 PL ( 30 g ) panenského kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1/4 HR medu/agáve (odporúčam tento)
- 2 PL citrónovej šťavy
- 1/2 ČL čistého vanilkového extraktu
- 1 ČL škorice
- Ingrediencie na cesto:
- 1/2 HR a viac vykôstkovaných datlí, hrozienok alebo sliviek (alebo mix) (odporúčam tieto)
- 1/2 HR ( 80 g ) mandlí, prípadne iných orieškov (odporúčam tieto)
- 1/2 ČL škorice
- 1/4 ČL čistého vanilkového extraktu
- 1-3 PL vody (podľa potreby)
Postup
- Kešu oriešky namočte na noc do misky s vodou.
- Ďalší deň ich scedíme, opláchneme a vysušíme.
- Všetky ingrediencie na cheesecake rozmixujeme v mixéri úplne dohladka.
- Odložíme cheesecake hmotu bokom a pripravíme si cesto.
- Zmixujte všetky ingrediencie na cesto v mixéri (nie v stojacom, ale v sekáčiku potravín, ktorý by ste mali mať ako súčasť tyčového mixéra – ak nemáte, skúste to s tyčovým mixérom).
- Ak je cesto suché, prilejte vodu podľa potreby.
- Mala by vzniknúť nie celkom jednotná, lepkavá hmota.
- Potom toto cesto vtlačte do korpusovej alebo inej formy.
- Na cesto natrite cheesecake hmotu.
- Dajte koláč do chladničky minimálne na noc, kým stuhne a pri krájaní sa nerozpadáva.
Čas prípravy | 20 minút | |
Výdatnosť | 6 krajcov |
Nutričné hodnoty / 1 krajec | ||
KCal | 423 KCal | |
Sacharidy | 35 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bielkoviny | 9 g | |
Tuky | 29 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
VegetariánskeRaňajkyZdravé dezertyBez laktózyBez vajecRaňajky bez múky a lepkuZdravé vegánske dezertyZdravé dezerty bez vajecZdravé dezerty bez múky a lepkuDezerty s vysokým obsahom vlákniny
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.