
Baklažánový sendvič v ovsenom cestíčku plnený kozím syrom
Tento baklažánový sendvič v ovsenom cestíčku plnený kozím syrom určite nebudete robiť prvý a posledný krát. Je až prekvapivo veľmi chutný, zvonku krásne chrumkavý a zvnútra vláčny. Podávať ho môžete samostatne alebo so zeleninovým šalátom, kedykoľvek počas dňa. Pripravte si takýto nevšedný sendvič zo zeleniny, plnený chutným a voňavým syrom. Vegetariáni i všetci nadšenci zeleniny si tentokrát prídu skutočne na svoje.
Ak máte radi baklažán, tento recept si zamilujete. Ovsenú múku ľahko získate rozmixovaním ovsených vločiek a jedlo tak bude vhodné aj pre celiatikov, keďže ovsená múka neobsahuje lepok. Aj keď je baklažán obaľovaný, je ľahko stráviteľný, keďže ho nebalíme v žiadnom troj obale a nevyprážame na oleji - použijeme iba ovsenú múku a pečieme ho v rúre, bez zbytočne pridaného oleja.
Kozí syr sa na ešte teplých baklažánových kolieskach príjemne roztopí a postará sa vám o pôžitok z jedla. Navyše je táto pochúťka plná bielkovín, takže vás príjemne zasýti bez pocitu ťažkosti na žalúdku. Chuť a vôňa baklažánu s kozím syrom je skrátka niečo, čo musíte vyskúšať. Pripravte si tento zdravý baklažánový sendvič v ovsenom cestíčku plnený kozím syrom a podávajte ho napríklad s vašou obľúbenou zeleninovou oblohou.
Ingrediencie
- 1 baklažán
- 8-10 PL ovsenej múky (rozmixovaných ovsených vločiek) (odporúčam tieto)
- 1 veľké vajce
- 100g kozieho syra
- štipka soli (odporúčam túto)
- štipka mletého čierneho korenia
Postup
- Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska (8 ks).
- V miske si rozmiešame vajce so štipkou soli a mletým čiernym korením.
- Baklažánové kolieska potrieme vajíčkom z každej strany a následne ich obalíme v ovsenej múke.
- Obalené kolieska poukladáme na plech na pečenie alebo do zapekacej misy jeden vedľa druhého a pečieme 30-40 minút na 200 stupňoch.
- Baklažán bude zvonku chrumkavý a zvnútra vláčny.
- Nakoniec medzi každé 2 baklažánové kolieska natrieme kúsok kozieho syra a podávame samostatne alebo spolu so šalátom.
Čas prípravy | 50 minút | |
Výdatnosť | 4 kusy |
Nutričné hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 316 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bielkoviny | 18 g | |
Tuky | 15 g |