
Bezmäsité burrito na tanieri
Výborný bezmäsitý obed či večera s ryžou - doprajte si toto zdravé a chutné bezmäsité burrito na tanieri. Ak máte radi ryžu, fazuľu a roztopený syr, neváhajte a zdvojnásobte si množstvo uvedených surovín, nech vám niečo ostane aj na ďalší deň. Toto jedlo vás nakopne bielkovinami a zasýti na dlhú dobu.
Vegetariánska verzia burrita vo fit, zdravej podobe. Iba ryža, zelenina, syr a korenie - úplne jednoduchý recept plný rôznych chutí, ktoré prebudia vaše chuťové poháriky. Na jednej strane roztopený, na jazyku rozplývajúci sa syr, na druhej strane chrumkavá paprika, čerstvý šalát a kukurica v spojení s krémovou ryžou a paradajkou. To je chuť tohto fit bezmäsitého burrita.
Ak by ste si chceli vytvoriť vegánsku verziu, jednoducho z receptu vynechajte syr. Na jedle si určite pochutí celá vaša rodina. Dobrú chuť!
Ingrediencie
- 150g ryže (hnedej/divokej/basmati/jasmínovej) (odporúčam túto)
- 150g uvarenej fazule
- 80g kukurice
- 200g cherry paradajok
- 50g mäkkého kozieho syra
- 80g strúhanej mozzarelly
- 1 žltá paprika
- 1/2 cibule
- 1 PL masla/kokosového oleja (odporúčam tento)
- 2 hrste šalátu
- 1 ČL morskej soli
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 1 ČL cesnakového korenia
- 1 ČL mletej červenej papriky
- štipka chilli korenia
- bazalka
Postup
- Ryžu prepláchneme, zalejeme v hrnci dvojnásobným množstvom vody, osolíme ju, okoreníme cesnakovým a mletým čiernym korením a varíme kým do seba nenasiakne všetku vodu (zhruba 20 minút).
- Uvarenú, ešte teplú ryžu vysypeme do misky a zmiešame ju so strúhanou mozzarellou a kozím syrom.
- Primiešame kukuricu, nadrobno nakrájanú žltú papriku a uvarenú fazuľu.
- Lyžicu masla alebo oleja si rozpustíme na panvici a popražíme na nej nadrobno nakrájanú cibuľu do zlatista.
- Ku koncu pridáme na polovicu nakrájané cherry paradajky a opražíme ich spolu s cibuľou kým nezmäknú.
- Cibuľu s paradajkami primiešame k surovinám v miske.
- Nakoniec do zmesi pridáme mletú červenú papriku, bazalku, štipku chilli korenia a v prípade potreby ešte dosolíme a dokoreníme podľa chuti.
- Podávame s čerstvým šalátom.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 403 KCal | |
Sacharidy | 40 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bielkoviny | 25 g | |
Tuky | 14 g |