
Bruschetta s ricottou, prosciuttom, brusnicami a rozmarínom
Chcete blízkych prekvapiť chutnými a zdravými raňajkami či snackom pri posedení? Zabudnite na chlebíčky a vyskúšajte tieto vynikajúce bruschetty s ricottou, prosciuttom, brusnicami a rozmarínom. Isto si všetci pochutnáte a vy zahviezdite! ;)
Zabudnite na klasické chlebíčky - vyhnite sa hodinovej prednáške od tety z Ameriky o tom, aké pohostenie sa robí ľudom ,,vo svete,,. Pripravte jej tieto bruschetty s ricottou a prosciuttom a vychutnajte si jej prekvapený výraz. Pečivo si môžete dokonca vyrobiť i domáce : Domáce špaldové pečivo . Chuť ricotty a prosciutta spolu s brusnicami a rozmarínom je neodolateľná, nevšedná a skutočne veľmi príjemná.
Tento jednoduchý recept budete mať hotový do 15 minút a môžete si ho pokojne pripraviť aj ako zdravé raňajky či večeru, na oživenie jedálnička. Najlepšie chutí s celozrnným alebo čerstvým domácim pečivom. Toto jednoduché a pritom tak chutné jedlo si určite všetci zamilujete.
Ingrediencie
- 1 stredne veľká celozrnná bageta
- 200g prosciutta
- 100g syru ricotta
- 30g sušených brusníc
- rozmarín
- listový šalát
- štipka mletého čierneho korenia
- balzamikový ocot (voliteľné)
Postup
- Celozrnnú bagetu nakrájame našikmo na kolieska.
- Na rozpálenej, suchej panvici si opečieme kúsky bagety z oboch strán do chrumkava.
- Opečené kúsky bagety potrieme syrom ricotta a posype štipkou čerstvo namletého čierneho korenia.
- Na vrstvu ricotty položíme umytý kúsok listového šalátu.
- Na šalát položíme menší zrolovaný kus prosciutta.
- Bruschetty posypeme sušenými brusnicami a rozmarínom nasekaným na malé kúsky.
- V prípade záujmu môžeme bruschetty pokvapkať balzamikovým octom.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 8 kusov |
Nutričné hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 162 KCal | |
Sacharidy | 16 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bielkoviny | 8 g | |
Tuky | 7 g |