Fit Recepty
Sleduj ma
Cícer na paprike

Cícer na paprike

Jednoduché, zdravé jedlo ktoré padne vhod ak práve nemáte chuť na mäso, a tiež ak vám treba navariť na niekoľko dní dopredu. Zdravý cícer na paprike je skutočne rýchly a výživný obed, ktorý máte pripravený za pár minút. Obsahuje veľa bielkovín a vlákniny a zároveň len veľmi málo tuku. Dopriať si ho môžete pokojne aj na večeru.

Ak by ste chceli vegetariánsku verziu, použite v recepte zeleninový vývar namiesto kuracieho. Vegáni môžu navyše vynechať jogurt a rovnako si tak pochutnať na tomto chutnom jedle. Ak ste niekedy skúšali indickú kuchyňu, tak práve tento cícer na paprike vám ju pripomenie.

Cícer patrí medzi najzdravšie strukoviny a je vhodný pre všetky vekové kategórie. Obohatí vám jedálniček vďaka vysokému obsahu bielkovín a vlákniny a nemenej poteší aj svojou bezlepkovou vlastnosťou celiatikov. Zdraviu prospešné účinky cíceru ocenia aj tehotné ženy. Na rozdiel od ostatných strukovín nespôsobuje nadúvanie, dobre zasýti a podporí vaše sebazaprenie pri diéte.

Tento cícer na paprike môžete podávať samostatne alebo spolu s kuskusom, bulgurom, ryžou, celozrnnými cestovinami či dokonca s cuketou.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 250g suchého cíceru (500g uvareného) (kúpite tu)
  • 1 cibuľa
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 2 väčšie zemiaky
  • 2 PL mletej papriky
  • 1 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
  • 1 ČL morskej soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • biely jogurt (voliteľné)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Cícer si na noc namočíme do vody.
  2. Ráno ho prepláchneme a uvaríme domäkka.
  3. Vo väčšom hrnci si rozpustíme lyžicu oleja a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  4. Pridáme 2 lyžice mletej papriky a chvíľu ju spolu s cibuľou popražíme.
  5. Pridáme uvarený cícer, na kocky nakrájané zemiaky, kurací vývar a zalejeme vodou tak, aby boli všetky suroviny zakryté.
  6. Zhruba o 10 minút vyberieme asi tretinu obsahu hrnca a rozmixujeme ju v mixéri na kašu.
  7. Prilejeme ju opäť do hrnca - týmto celý paprikáš zahustíme.
  8. Zahustený paprikáš ešte 10 minút povaríme, osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a odstavíme z tepla.
  9. Pred servírovaním môžeme do paprikášu primiešať kúsok bieleho jogurtu na zjemnenie chuti. Odporúčam to urobiť v osobitnej miske a nie v celom hrnci, keďže paprikáš možno budete ešte neskôr ohrievať, a to by jogurtu neprospelo.
  10. Cícer na paprike môžeme podávať s celozrnným kuskusom, bulgurom, ryžou, cestovinami či cuketou.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty / 1 porcia
KCal235 KCal
Sacharidy37 g
Vláknina8 g
Bielkoviny7 g
Tuky4 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu