Fit Recepty
Sleduj ma
Cícerové fusilli s tofu v paradajkovej omáčke

Cícerové fusilli s tofu v paradajkovej omáčke

Cestoviny v paradajkovej omáčke poznáme v rôznych podobách. Poďte si ich však skúsiť pripraviť v zaujímavej obmene - z cícerových cestovín, podávaných s opečeným tofu. Navyše, cícerové fusilli s tofu v paradajkovej omáčke je recept bez lepku, hotový do pol hodiny.

Cícerové fusilli boli v tomto recepte výbornou voľbou - majú totiž vďaka cíceru jemne orieškovú chuť, čo celému jedlu dodalo vynikajúcu chuť. Ak ste ešte strukovinové cestoviny neskúšali, dajte im určite šancu - tieto cícerové u mňa zabodovali a dokonca mi zo strukovinových chutili najviac. Čo je na nich tiež skvelé je, že obsahujú až 25% bielkovín a množstvo vlákniny - sú tak skvelou, nutrične hodnotnou konkurenciou pre klasické pšeničné cestoviny.

Cícerové cestoviny zn. Sam Mills ktoré som použila, sú vyrobené iba zo 100% cícerovej múky a sú certifikovane bezlepkové - recept tak môžete bez obáv pripraviť aj celiatikom.

Tofu môžete pri opekaní okoreniť podľa seba, ja som použila klasické neochutené tofu a pridala mleté čierne korenie, soľ a trochu sušenej bazalky. Cestoviny dochutíme aj trochou chilli korenia, ktorého presné množstvo si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií.

Ingrediencie

  • 500 g cícerové fusilli (odporúčam tieto)
  • 800 g drvených paradajok v konzerve
  • 150 g hrášku
  • 150 g čiernych olív
  • 1-2 PL korenia na cestoviny
  • štipka chilli korenia
  • 1/2 ČL soli
  • 2x180 g tofu (biele, údené alebo bazalkové)
  • 1 ČL olivového oleja
  • čerstvá pažítka (prípadne bazalka/tymián)

Postup

  1. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú zľahka osolíme.
  2. Do vriacej vody nasypeme cícerové fusilli a varíme ich 6-8 minút do mäkka. Potom cestoviny precedíme (neoplachujeme).
  3. K cestovinám do hrnca pridáme drvené paradajky, hrášok, nasekané čierne olivy a cestoviny osolíme a okoreníme. Cestoviny s omáčkou necháme prevrieť. Napokon do nich primiešame aj nasekanú pažítku.
  4. Medzitým si na panvici rozohrejeme lyžičku oleja a opečieme na ňom nadrobno nakrájané tofu (približne 5 minút). Tofu si popri príprave osolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Hotové cestoviny s omáčkou podávame s opečeným tofu.
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť5 porcií
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal550 KCal
Sacharidy60 g
Vláknina25 g
Bielkoviny30 g
Tuky13 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu