
Cícerové fusilli s tofu v paradajkovej omáčke
Cestoviny v paradajkovej omáčke poznáme v rôznych podobách. Poďte si ich však skúsiť pripraviť v zaujímavej obmene - z cícerových cestovín, podávaných s opečeným tofu. Navyše, cícerové fusilli s tofu v paradajkovej omáčke je recept bez lepku, hotový do pol hodiny.
Cícerové fusilli boli v tomto recepte výbornou voľbou - majú totiž vďaka cíceru jemne orieškovú chuť, čo celému jedlu dodalo vynikajúcu chuť. Ak ste ešte strukovinové cestoviny neskúšali, dajte im určite šancu - tieto cícerové u mňa zabodovali a dokonca mi zo strukovinových chutili najviac. Čo je na nich tiež skvelé je, že obsahujú až 25% bielkovín a množstvo vlákniny - sú tak skvelou, nutrične hodnotnou konkurenciou pre klasické pšeničné cestoviny.
Cícerové cestoviny zn. Sam Mills ktoré som použila, sú vyrobené iba zo 100% cícerovej múky a sú certifikovane bezlepkové - recept tak môžete bez obáv pripraviť aj celiatikom.
Tofu môžete pri opekaní okoreniť podľa seba, ja som použila klasické neochutené tofu a pridala mleté čierne korenie, soľ a trochu sušenej bazalky. Cestoviny dochutíme aj trochou chilli korenia, ktorého presné množstvo si môžete prispôsobiť podľa vlastných preferencií.
Ingrediencie
- 500 g cícerové fusilli (odporúčam tieto)
- 800 g drvených paradajok v konzerve
- 150 g hrášku
- 150 g čiernych olív
- 1-2 PL korenia na cestoviny
- štipka chilli korenia
- 1/2 ČL soli
- 2x180 g tofu (biele, údené alebo bazalkové)
- 1 ČL olivového oleja
- čerstvá pažítka (prípadne bazalka/tymián)
Postup
- Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú zľahka osolíme.
- Do vriacej vody nasypeme cícerové fusilli a varíme ich 6-8 minút do mäkka. Potom cestoviny precedíme (neoplachujeme).
- K cestovinám do hrnca pridáme drvené paradajky, hrášok, nasekané čierne olivy a cestoviny osolíme a okoreníme. Cestoviny s omáčkou necháme prevrieť. Napokon do nich primiešame aj nasekanú pažítku.
- Medzitým si na panvici rozohrejeme lyžičku oleja a opečieme na ňom nadrobno nakrájané tofu (približne 5 minút). Tofu si popri príprave osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Hotové cestoviny s omáčkou podávame s opečeným tofu.
Čas prípravy | 30 minút | |
Výdatnosť | 5 porcií |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 550 KCal | |
Sacharidy | 60 g | |
Vláknina | 25 g | |
Bielkoviny | 30 g | |
Tuky | 13 g |