Fit Recepty
Sleduj ma
Fit pizza slimáky s tuniakom

Fit pizza slimáky s tuniakom

Kto by nemiloval domáce pizza slimáky, však? Tentokrát som ich však pripravila vo fit verzii a s tuniakom. Fit pizza slimáky s tuniakom majú skvelé nutričné hodnoty a potešia ako chutná večera či snack pre rodinku, alebo do školy či práce. Poďte ich vyskúšať, sú úplne jednoduché na prípravu, a tak chutné.

S receptom môžete pokojne zaexperimentovať a použiť v ňom svoje obľúbené suroviny - hodiť sa budú napríklad šampiňóny, olivy, čerstvé bylinky či červená paprika. Pre čo najautentickejšiu chuť odporúčam nevynechať pizza korenie, ktoré kúpite snáď v každom obchode a supermarkete.

Do receptu som použila 2 konzervy z trojbalenia tuniaka vo vlastnej šťave značky Sun&Sea. Ten nám recept obohatí o množstvo bielkovín a tiež omega 3 mastných kyselín. Ak teda máte vo svojom jedálničku málo rýb, aj toto chutné fit jedlo vám môže pomôcť tento nedostatok vybalansovať.

Pizza slimákov si pripravíme bez lístkového cesta, môžete použiť buď lavaš, alebo tortilly. Nutričné hodnoty sú vypočítané s použitím lavaša, ktorý oproti tortille obsahuje o čosi menej kalórií. Pizza slimákov nepečte zbytočne dlho, aby nevyschli. Z uvedeného množstva surovín vám výjde 1 plech slimákov.

Ak recept vyskúšate, určite mi napíšte, ako vám chutilo. Dobrú chuť :)

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 2 x 80 g tuniaka vo vlastnej šťave (odporúčam tohto)
  • 150 g lavaša (1 plát), prípadne tortilla
  • 50 g paradajkového pretlaku
  • 1 PL vody
  • 100 g strúhanej mozzarelly
  • 50 g kukurice
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1/3 ČL oregana
  • 1 PL pizza korenie
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Plát lavaša si prehneme na polovicu.
  2. V miske si zmiešame paradajkový pretlak s lyžicou vody, oreganom, prelisovaným strúčikom cesnaku a pizza korením.
  3. Lavaš potrieme paradajkovou zmesou.
  4. Na vrch poukladáme kukuricu, strúhanú mozzarellu a tuniaka zbaveného šťavy, ktorého rozmrvíme pomocou vidličky.
  5. Cesto napevno zrolujeme od kraja a nakrájame ho na kolieska (približne 3 cm hrubé).
  6. Nakrájané slimáky ukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie a pečieme ich približne 7 minút pri 180 stupňoch.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť3 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal321 KCal
Sacharidy33 g
Vláknina2 g
Bielkoviny28 g
Tuky8 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu