Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Fit tekvicový cheesecake

Fit tekvicový cheesecake

V tomto recepte si pripravíme fit dezert, ktorý je ako stvorený na jeseň. Bude to zdravý a fit tekvicový cheesecake, ktorý je nielen jednoduchý na prípravu, ale aj lahodne chutný. Ak milujete tekvicové dezerty, tento cheesecake sa určite oplatí vyskúšať.

Korpus tohto tekvicového cheesecake-u je zložený len z 3 surovín, a to ovsených vločiek, medu a kokosového oleja. Nemusíte tak používať kupované sušienky, v ktorých sa ukrýva kopec cukru a tuku. Vyšší obsah bielkovín v náplni dosiahneme použitím tvarohu, ktorý zároveň zjemní jej chuť. Vďaka tekvici je cheesecake bohatý na vitamín A aj vlákninu. Určite nevynechajte ani perníkové korenie, ktoré krásne doplní tekvicovú chuť tohto dezertu.

Tekvicové pyré si môžete z tekvice Hokkaido pripraviť jednoducho – rozvarením očistenej tekvice vo vode a jej následným precedením a rozmixovaním na pyré, alebo jej upečením a následným očistením a rozmixovaním.

Ingrediencie

Postup

  1. Ovsené vločky rozmixujeme alebo pomelieme na múčku.
  2. Následne múčku rozmiešame s medom a roztopeným kokosovým olejom. Malo by nám vzniknúť mrvivé cesto. Ak treba, pridáme do cesta po lyžiciach vodu.
  3. Cesto zatlačíme na spodok formy (buď tortovej s priemerom 25 cm alebo štvorcovej o rozmeroch 22×22 cm).
  4. Všetky suroviny na plnku si spolu rozmiešame do hladka. Ak treba, použijeme mixér (odporúčam tento) .
  5. Náplň následne vylejeme na pripravený korpus a cheesecake pečieme 60 minút pri 160 stupňoch, dokým nebude koláč zvrchu pevný.
  6. Po dopečení ho necháme vychladnúť a následne ho dáme aspoň na 4 hodiny do chladničky.
Čas prípravy75 minút
Výdatnosť12 krajcov
Nutričné hodnoty/ 1 krajec
KCal187 KCal
Sacharidy20 g
Vláknina2 g
Bielkoviny10 g
Tuky7 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu