Fit Recepty
Sleduj ma
Fit višňovo-čokoládová nepečená torta (bez múky a cukru)

Fit višňovo-čokoládová nepečená torta (bez múky a cukru)

Táto vynikajúca fit višňovo-čokoládová nepečená torta bez múky a cukru vás opantá svojou lahodnou chuťou aj svojím neodolateľným vzhľadom. Je krémová no svieža, sladká aj kyslastá, rozplýva sa priam na jazyku. V tomto recepte sa skĺbilo dokonalé spojenie chutí aj farieb. Musíte ho skúsiť! :)

Táto nepečená čokoládová torta s višňami obsahuje 15 g bielkovín na 1 kúsok. V prípade, že by ste chceli znížiť obsah sacharidov v recepte, namiesto xylitolu môžete použiť napríklad flavdrops (odporúčam tieto) či stéviové kvapky.

Na plnku najradšej používam mrazené ovocie, pretože je po rozmrazení mäkšie a pracuje sa s ním tak ľahšie ako s čerstvým ovocím. Ak však chcete použiť čerstvé višne alebo čerešne, môžete ich chvíľu povariť v malom objeme vody, aby poriadne zmäkli.

Ak v čokoládovej vrstve nepoužijete proteín, môžete pridať až 20 g želatíny namiesto 10 g, aby plnka lepšie zatuhla. Prípadne, ak nie ste na striktnej diéte, môžete želatínu nahradiť roztopenou horkou čokoládou - tá sa tiež postará o to, aby náplň zatuhla. Na dané množstvo surovín použite približne 70 g horkej čokolády.

Tortu si môžete pripraviť s višňami alebo čerešňami, ja som si v tejto kombinácii obľúbila práve višne, ktoré dezertu dodajú sviežu, kyslejšiu chuť. Recept je jednoduchý, aj keď trochu pracnejší kvôli príprave viacerých vrstiev. Určite sa však oplatí vyskúšať ho a verím, že bude mať úspech aj u vás doma. Nech vám chutí :)

Ingrediencie

  • Na korpus:
  • 170 g ovsených vločiek (odporúčam tieto)
  • 50 g arašidového masla (alebo iného orechového masla) (odporúčam toto)
  • 80 g datlí (odporúčam tieto)
  • 20 ml vody
  • Na višňovú vrstvu:
  • 350 g višní alebo čerešní (ideálne rozmrazené)
  • 50 g xylitolu (prípadne iného sladidla) (odporúčam tento)
  • 50 ml horúcej vody
  • 20 g 100% želatíny
  • Na čokoládovú vrstvu:
  • 500 g jemného nízkotučného tvarohu
  • 80 g čokoládového proteínu (môžete vynechať) (odporúčam tento)
  • 40 g kakaa
  • 60 g xylitolu (prípadne iného sladidla)
  • 10 g 100% želatíny
  • 20 ml horúcej vody
  • Na polevu:
  • 100 ml kokosového mlieka z plechovky (iba stuhnutú časť)
  • 60 g horkej čokolády (odporúčam túto)

Postup

  1. Datle namočíme do horúcej vody na 20 minút a potom ich scedíme.
  2. Všetky suroviny na korpus vrátane datlí a vody spolu rozmixujeme v sekáčiku na jednotnú lepkavejšiu zmes. V prípade potreby môžeme pridať o čosi viac vody.
  3. Cesto vtlačíme na spodok tortovej formy (s priemerom okolo 18 cm) a zarovnáme ho rukami alebo lyžicou.
  4. Višne so xylitolom spolu rozmixujeme najemno.
  5. V 50 ml horúcej (takmer vriacej) vody si rozpustíme želatínu.
  6. Za stáleho miešania rozpustenú želatínu vmiešame do višňovej zmesi.
  7. Polovicu višňovej zmesi nalejeme na pripravený korpus.
  8. Tortu odložíme do chladničky.
  9. Zatiaľ si v miske rozmiešame tvaroh s proteínom, kakaom a xylitolom.
  10. Želatínu si opäť rozmiešame v horúcej vode a vmiešame ju do pripraveného krému.
  11. Čokoládový krém opatrne vylejeme na sčasti zatuhnutú višňovú vrstvu a koláč odložíme do chladničky.
  12. Keď čokoládová vrstva zvrchu zatuhne, polejeme ju zvyšnou višňovou vrstvou a znova dáme do chladničky.
  13. Napokon si vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke roztopíme horkú čokoládu spolu so zatuhnutou časťou kokosového mlieka.
  14. Čokoládu vylejeme na vrch koláča, môžeme ju aj posypať strúhaným kokosom.
  15. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň cez noc.
Čas prípravy35 minút
Výdatnosť12 krajcov
Nutričné hodnoty/ 1 krajec
KCal237 KCal
Sacharidy32 g
Vláknina4 g
Bielkoviny15 g
Tuky7 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu