Fit Recepty
Sleduj ma
Grilovaná špargľa s cesnakovo-karfiolovým pyré

Grilovaná špargľa s cesnakovo-karfiolovým pyré

Špargľová sezóna je v plnom prúde a vám dochádza inšpirácia, čo si z nej pripraviť? Vyskúšajte napríklad tento nesmierne chutný a zdravý recept so špargľou. Grilovaná špargľa s cesnakovo-karfiolovým pyré je jednoduché a chutné zeleninové jedlo plné hodnotných živín. Ak aj vy obľubujete ľahké, zeleninové jedlá, tento recept musíte vyskúšať - perfektný je aj ako ľahšia večera.

Jedlo je samo o sebe veľmi ľahké a diétne, poslúži ako chutná zeleninová večera. Keby by ste si ho však chceli pripraviť v sýtejšej podobe, môžete ho doplniť aj o kúsky kuracieho či hovädzieho mäsa, prípadne o ugrilovaného lososa alebo inú rybu. Takýmto spôsobom si viete vykúzliť aj plnohodnotný obed, s nižším obsahom sacharidov.

Na ugrilovanie špargle alebo zeleniny vôbec odporúčam použiť grilovaciu panvicu. Ak má nepriľnavý povrch, môžete si ju dochrumkava ugrilovať aj bez použitia oleja, v opačnom prípade odporúčam použiť olej v spreji, ktorý je skvelým pomocníkom práve pri takýchto úkonoch (kúpite tu) .

Parmezán v jedle určite nevynechajte, dodáva mu úžasnú chuť. V prípade, že sa rozhodnete parmezán nepoužiť, recept môžete pokojne naservírovať aj vegánom.

Prajem vám dobrú chuť :)

Tento recept je z knihy Štíhle recepty do 15 minút - obsahuje 50 rýchlych receptov na chudnutie (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 menší karfiol
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 500 g zelenej špargle
  • 1/2 ČL soli
  • štipka mletého čierneho korenia

Postup

  1. Karfiol umyjeme, rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme ho nad parou do mäkka (zhruba 8 minút).
  2. Medzitým si na suchej (alebo olejom postriekanej) grilovacej panvici ugrilujeme umytú špargľu zo všetkých strán do zlatista (3 minúty).
  3. Špargľu dochutíme štipkou morskej soli a čerstvo namletým čiernym korením.
  4. Po dovarení premiestnime kúsky karfiolu do mixéra (odporúčam tento) , kde ho spolu so strúhaným parmezánom, morskou soľou, mletým čiernym korením a očistenými strúčikmi cesnaku rozmixujeme dohladka na pyré. Ak je to pre rozmixovanie potrebné, môžeme pridať aj trochu vody.
  5. Jedlo podávame teplé. V prípade záujmu ho môžeme doplniť o kuracie či hovädzie mäso, prípadne obľúbenú rybu.
Kniha Štíhle recepty do 15 minút
Tento recept je z knihy Štíhle recepty do 15 minút - obsahuje 50 rýchlych receptov na chudnutie (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy15 minút
Výdatnosť2 porcie
Nutričné hodnoty/ 1 porcia
KCal205 KCal
Sacharidy10 g
Vláknina9 g
Bielkoviny19 g
Tuky8 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu