
Jahodovo-mangová panna cotta
Sladučká a ľahká, taká je táto zdravá fit panna cotta s jahodovou a mangovou vrstvou. Je to efektný dezert ako pre vaše oči, tak i pre chuťové poháriky. Navyše, v tejto fit verzii obsahuje iba 200 kcal a až 15 g bielkovín.
Fit panna cotta je jedným z mojich najobľúbenejších dezertov, a to najmä v lete. V tejto neodolateľnej kombinácii jemne citrónového, lahodného krému, exotického manga a jahôd si ho verím, obľúbite tiež. Základ tradičného receptu na taliansku panna cottu tvorí plnotučná sladká smotana. My si ju z tomto recepte ale vymeníme za grécky jogurt v kombinácii s ricottou a zbavíme tak tento dezert obrovského množstva tuku, kalórií a zároveň panna cotte dodáme bohatú dávku bielkovín. Na osladenie jogurtovej vrstvy použijeme iba trocha medu, ktorý v prípade záujmu môžete kľudne nahradiť stéviou a vytvoriť si tak zdravý dezert, úplne bez cukru.
Očarte svojich priateľov a rodinu týmto elegantným a zároveň zdravým fit dezertom, ktorý budete mať hotový do 15 minút.
Ingrediencie
- 7 jahôd
- 2 PL želatíny
- 2 PL vody
- 1/3 manga
- 50 g ricotty
- 150 g gréckeho jogurtu
- 2 PL medu (odporúčam tento)
- 1 ČL citrónovej kôry (voliteľné)
Postup
- Ricottu, jogurt, sladidlo a citrónovú kôru zmiešame dokopy a odložíme do chladničky.
- 1 lyžicu želatíny zmiešame v malom hrnci s 2 lyžicami vody a necháme napučnieť (zhruba 5 minút).
- Mango si v mixéri rozmixujeme dohladka.
- Po 5 minútach želatínu rozpustíme na ohni a primiešame do nej rozmixované mango.
- Zmes necháme vychladnúť.
- Pripravíme si poslednú - jahodovú vrstvu.
- V mixéri rozmixujeme jahody s 1 lyžicou želatíny.
- Nakoniec na seba vrstvíme všetky 3 pripravené vrstvy do pohárov a odložíme ich aspoň na 5 hodín do chladničky.
- Panna cottu môžete dozdobiť čerstvým ovocím a kakaovými bôbmi.

Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 200 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 15 g | |
Tuky | 4 g |