Fit Recepty
Sleduj ma
Jednoduchá paella s morskými plodmi

Jednoduchá paella s morskými plodmi

Čo môže pripomenúť príjemnú dovolenku v Španielsku viac, ako čerstvá a voňavá paella? Vyčarujte si španielsku atmosféru priamo u vás doma, a to do pol hodinky. Táto jednoduchá paella s morskými plodmi vám ulahodí, poďte ju vyskúšať. Je skutočne nenáročná na prípravu a tá si vyžaduje iba zopár surovín.

Na prípravu paelly sa najlepšie hodí ryža strednozrnná, použila som ryžu SOS Classic. Nelepí sa, no zato krásne absorbuje vodu, a tak je ideálna na rizoto či paellu. Jej vynikajúca chuť a konzistencia vám zaručí skvelý finálny výsledok. Mix morských plodov kúpite v každom väčšom supermarkete v sekcii s mrazenými rybami. Väčšinou obsahuje krevety, kalamáre, slávky, prípadne aj chobotnice. Čo sa týka paradajkového základu, odporúčam použiť lúpané, sekané paradajky buď z konzervy alebo kartónu. Použiť môžete prípadne aj čerstvé paradajky, no mali by byť viac prezreté.

Verzií, v ktorých si môžete paellu pripraviť je mnoho, pokojne zapojte predstavivosť a vyskúšajte tú svoju. Táto jednoduchá paella s morskými plodmi je perfektná ako ľahší letný obed či večera. 1 sýta porcia obsahuje menej ako 300 kcal.

Recept je z mojej knihy Rýchlo a fit (5 - 30 minút) - kúpite tu.

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • 200 g ryže SOS Classic (odporúčam túto)
  • 400 g lúpaných, krájaných paradajok (napríklad z konzervy)
  • 600 - 700 ml zeleninového vývaru
  • 300 g mix mrazených morských plodov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 cibuľa (červená)
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL sušeného tymiánu/oregana
  • šťava z 1/2 citróna / 1 limetky
  • pór/jarná cibuľka/petržlenová vňať (na ozdobu)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V hlbokej panvici si na rozohriatom olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu.
  2. Pridáme opláchnutú ryžu, dve minúty ju popražíme na cibuľke a potom zalejeme so 600 ml vývaru. Ryžu osolíme a okoreníme, pridáme aj paradajky.
  3. Paellu varíme zakrytú približne 10 minút.
  4. Potom do nej pridáme rozmrazené morské plody, prelisované strúčiky cesnaku, šťavu z 1/2 citróna alebo 1 limetky a v prípade potreby ešte 100 ml vývaru.
  5. Paellu párkrát premiešame a odokrytú varíme ešte 8 - 10 minút.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy25 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal294 KCal
Sacharidy47 g
Vláknina1 g
Bielkoviny16 g
Tuky4 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu