Fit Recepty
Sleduj ma
Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom

Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom

Tak takúto chutnú pečienku ste ešte snáď nemali, mňam! Jednoduchá pečeň so sušenými paradajkami, olivami a pórom je rýchly a nutrične hodnotný recept, ktorý budete mať hotový za 20 minút. To spojenie chutí je geniálne a rýchlosť prípravy ocení každý, kto nerád trávi veľa času v kuchyni a chce mať navarené chutne, zdravo a hlavne rýchlo.

Pečeň je bohatá na množstvo minerálnych látok, obzvlášť na cenné železo, ktorého obsahuje spomedzi všetkých surovín najviac práve pečeň. Okrem toho je skvelým zdrojom kyseliny listovej a vitamínu B12, ktoré majú množstvo pozitívnych účinkov na zdravie. V recepte môžete použiť kuraciu či kačaciu pečeň, obe budú na tento spôsob chutiť výborne. Najlepšie urobíte, ak sa vám podarí zohnať pečienku v bio kvalite.

Pečienku som servírovala spolu s ryžou SOS Classic, ktorá sa k nej chuťovo príjemne hodí. No a v spojení so sušenými paradajkami, olivami a výrazným pórom je to doslova nebíčko v papuľke.

Určite tento recept na pečienku odporúčam uložiť a vyskúšať, je výborný! Dobrú chuť :)

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 500 g pečienky (kuracej alebo kačacej)
  • 1 PL oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 100 g sušených paradajok
  • 100 g čiernych olív
  • 1/2 stonky póru
  • 1 - 2 PL čili omáčky (alebo paradajkového pretlaku)
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 ČL soli
  • 1/2 ČL čerstvo pomletého čierneho korenia
  • 200 g ryže SOS Classic (odporúčam túto)
  • 500 ml vody
  • 1/2 ČL soli
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Ryžu prepláchneme pod tečúcou vodou, a potom ju v hrnci zalejeme s 500 ml vody.
  2. Pridáme 1/2 ČL soli a varíme ju pod pokrievkou na slabšom plameni domäkka (približne 15 minút).
  3. V druhom hrnci si medzitým na rozpálenom oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, nakrájanú pečienku a restujeme približne 3 minúty na silnejšom plameni, pokým sa mäso z každej strany stiahne.
  5. Potom k mäsu pridáme nakrájané sušené paradajky, nasekané olivy, pór a čili omáčku.
  6. Pečienku môžeme podliať trochou vody (cca 50 ml) a dusíme ju prikrytú približne 10 minút.
  7. Potom ju odokryjeme, osolíme, okoreníme a za občasného miešania varíme ešte 3 minúty.
  8. Pečienku servírujeme s uvarenou ryžou a čerstvým pórom.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy20 minút
Výdatnosť4 porcie
Nutričné hodnoty /
KCal434 KCal
Sacharidy48 g
Vláknina4 g
Bielkoviny28 g
Tuky13 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu