
Jogurtová miska s opečenými jablkami
Jogurtová miska s opečenými jablkami je jednoduchý recept, ktorý si môžete vychutnať či už ako zdravú a sýtu desiatu, olovrant, prípadne na raňajky, doplnené o chrumkavú granolu. Ak máte doma zrelé jabĺčka tak neváhajte a poďte tento zdravý recept skúsiť.
V recepte odporúčam namiesto klasického bieleho jogurtu použiť nízkotučný grécky biely jogurt. Výsledok teda bude nie len krémovejší, no tiež bohatší na bielkoviny.
Jablká môžete, no nemusíte pred ich tepelnou úpravou ošúpať, je to na vás. Ak ich ošúpete, budú jemnejšie a rýchlejšie sa pripravia. Ja som ich ošúpané varila približne 10 minút na stupni 5 na indukčnej varnej doske. Jablká odporúčam osladiť ideálne kokosovým cukrom, ktorý im dodá výnimočnú chuť.
Ak by ste si k týmto jogurtovým miskám chceli pripraviť aj chutnú domácu granolu, odporúčam vyskúšať tento recept: Jednoduchá banánová granola .
Tip: Do jogurtu si môžete primiešať aj za odmerku proteínového prášku - ideálne v príchuti vanilka (odporúčam tento) . Ak teda potrebujete dohnať prijaté bielkoviny, môže to byť skvelý a chutný spôsob, ako to docieliť.
Ingrediencie
- 2 malé jablká
- 2-3 PL vody
- 2 PL kokosového cukru (alebo iného sladidla) (odporúčam tento)
- 1/2 ČL škorice (odporúčam túto cejlónsku)
- štipka mletého muškátového oriešku
- 300 g bieleho nízkotučného gréckeho jogurtu
- 30 g nasekaných vlašských orechov (odporúčam tieto)
- 2 PL chia semienok (odporúčam tieto)
Postup
- Jablká ošúpeme a nakrájame ich na malé kúsky.
- Premiestnime ich do menšieho hrnca, kde ich zmiešame s vodou, kokosovým cukrom, škoricou a muškátovým orieškom.
- Jablká za občasného miešania varíme na miernom plameni po dobu 10 minút. Ak sa jablká začínajú pripaľovať, podlejeme ich ešte trochou vody.
- Jogurt rozdelíme do dvoch misiek a napokon ho doplníme o opečené jablká, nasekané orechy a chia semienka.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 2 porcie |
Nutričné hodnoty/ 1 porcia | ||
KCal | 334 KCal | |
Sacharidy | 25 g | |
Vláknina | 8 g | |
Bielkoviny | 10 g | |
Tuky | 14 g |