Fit Recepty
Sleduj ma
Fitness jogurtový cheesecake (bez múky a cukru)

Fitness jogurtový cheesecake (bez múky a cukru)

Tento fitness cheesecake si určite zamilujete! Je to seriózne jeden z najlepších zákuskov, aké som kedy mala a patrí medzi moje najobľúbenejšie cheesecake-y. Jeho prednosťou tiež je, že obsahuje vysoké množstvo bielkovín a je úplne bez múky a cukru.

Korpus je tvorený mandľovou múkou a mliekom. Mandľovú múku si jednoducho vyrobíte rozmixovaním či pomletím mandlí na jemnú múčku. Náplň cheesecake-u sa skladá z gréckeho jogurtu (odporúčam použiť nízkotučný pre zachovanie priaznivých nutričných hodnôt), vajíčok, proteínu a vanilkovej arómy. V prípade, že nepoužijete sladený proteín, bude potrebné plnku dosladiť medom či stéviou. Vrch cheesecake-u zdobí ovocná poleva z bobuľovitého ovocia. Použila som mix lesného ovocia, no môžu to byť kľudne aj maliny či čučoriedky.

Skvelým bonusom je, že tento fit jogurtový cheesecake je aj nízkosacharidový, obsahuje iba 8 g sacharidov na porciu. Ak náhodou nemáte proteínový prášok, môžete ho nahradiť sušeným mliekom, pudingovým práškom alebo kakaom (pre kakaový cheesecake) a dosladiť ho podľa chuti. Tým však prídete o jeho vysoký obsah bielkovín.

1 hrnček v recepte predstavuje objem 250 ml. Na tento fitness cheesecake som použila formu na chlieb, no použiť môžete aj menšiu tortovú formu s priemerom zhruba 20 cm.

Vyskúšajte tento jednoduchý proteínový cheesecake, som si istá, že si ho zamilujete.

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.diel - obsahuje až 165 zdravých receptov na každý deň (kúpite tu).

Online kurz fit akadémia

Ingrediencie

  • Cesto:
  • 1,5 HR pomletých mandlí (mandľovej múky) (odporúčam tieto)
  • 5 PL mlieka
  • Plnka:
  • 700g bieleho gréckeho jogurtu
  • 3 vajcia
  • 1/2 HR proteínového prášku (vanilkového)* (odporúčam tento)
  • 1 PL vanilkovej arómy (alebo vanilkový struk)
  • med (v prípade potreby) (odporúčam tento)
  • Poleva:
  • 1 HR bobuľovitého ovocia
  • 1-2 PL želatíny v prášku (100%)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. Pomleté mandle (alebo mandľovú múku) zmiešame v mise s 5 lyžicami mlieka.
  2. Vzniknuté cesto vtlačíme do tortovej alebo zapekacej formy a uhladíme.
  3. Všetky ingrediencie na plnku si spolu poriadne zmiešame.
  4. Ochutnáme, či je dostatočne sladká a v prípade potreby pridáme sladidlo.
  5. Hotovú plnku vylejeme na pripravené cesto.
  6. Takto pripravený cheesecake dáme piecť do rúry na 165 stupňov na 40 až 45 minút, kým vrch a okraje koláča nezačnú hnednúť.
  7. Cheesecake vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  8. V malom hrnci si pripravíme polevu na cheesecake.
  9. Zvolené ovocie popučíme vidličkou a primiešame k nemu želatínu.
  10. Zmes chvíľu povaríme (nesmie ale prevrieť) a vylejeme na cheesecake.
  11. Celý cheesecake dáme stuhnúť do chladničky na minimálne 8 hodín.
  12. *možno nahradiť pudingovým práškom a dosladiť podľa potreby

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy55 minút
Výdatnosť8 krajcov
Nutričné hodnoty /
KCal287 KCal
Sacharidy8 g
Vláknina3 g
Bielkoviny24 g
Tuky17 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu