Fit Recepty
Sleduj ma
Kokosová proteínová granola (z 5 surovín)

Kokosová proteínová granola (z 5 surovín)

Dokonale chrumkavá granola upečená čerstvo, doma? Táto domáca kokosová proteínová granola iba z 5 surovín učaruje nejednému milovníkovi kokosu! Je tak jednoduchá na prípravu, až tomu nebudete chcieť veriť a doplníte si ňou aj bielkoviny.

Ak si kokosovú granolu nechcete pripraviť s proteínom, pokojne ho len z receptu vynechajte, na konzistencii sa to neodrazí. Odporúčam však v takom prípade navýšiť teplotu pečenia o 10 stupňov. Pri pečení s proteínom je totiž dôležité znižiť teplotu pečenia, aby sa výsledok nespálil. Viac o pečení s proteínom som vám spísala do e-booku, ktorý dostanete zadarmo ku kúpe proteínu @fitrecepty. V tomto recepte som použila proteín s príchuťou KOKOSKY, ktorý kokosovú chuť umocnil a výsledná granola bola perfekná. Tento proteín, ktorú je navyše aj 100% prírodný, kúpite tu.

V recepte na kokosovú granolu odporúčam použiť kokosové lupienky, nie strúhaný kokos, nakoľko ten je príliš jemný a v granole by ste si ho takmer nevšimli. Aby bola domáca granola extra chrumkavá a mala ideálnu konzistenciu, je potrebné použiť dostatok tekutého sladidla + oleja. Ja som použila med a sezamový olej, ale môžete použiť akýkoľvek druh. Na danú dávku pokojne použite 2 PL zo sladidla aj oleja, ak chcete ale granolu ešte chrumkavejšiu a sladšiu a nevadia vám kalórie navyše, pokojne použite po 3 lyžice.

Domáca kokosová granola je skvelá nielen na raňajky či desiatu do jogurtu, mlieka či tvarohu, ale je perfektná aj ako chrumkavý snack kedykoľvek počas dňa.

Raňajkové kaše a fit proteíny

Ingrediencie

  • 200 g celých ovsených vločiek
  • 50 g + 10 g kokosových lupienkov
  • 2 - 3 PL oleja (kokosový, sezamový, avokádový, ghee..) (odporúčam tento)
  • 2 - 3 PL tekutého sladidla (med, agáve, javorový sirup)
  • 40 g proteínu (príchuť KOKOSKY) (odporúčam tento)
Kniha Rýchlo a fit

Postup

  1. V miske zmiešame ovsené vločky, kokosové lupienky, olej, sladidlo a proteín.
  2. Zmes dobre premiešame lyžicou, aby sa suroviny prepojili.
  3. Granolu vysypeme na plech vystlatý papierom na pečenie a zarovnáme ju s lyžicou. Medzi kúskami granoly môžu byť voľné miesta.
  4. Kokosovú granolu pečieme 20 - 25 minút pri 160 stupňoch do zlatista (na režime horný + dolný ohrev). V polovici pečenia ju môžeme prehrabnúť, aby sa kúsky granoly pootáčali.
  5. Potom ju necháme na plechu vychladnúť - v tomto bode začne tvrdnúť. Posypeme ju ešte zvyšnými (10 g) kokosovými lupienkami.
  6. Po vychladnutí ju skladujeme v uzatvárateľnej nádobe a skonzumujeme do týždňa.

Ostaňme v kontakte

Raz týždenne dostaneš výber fit receptov na svoj email.

Lucia Wagner
Čas prípravy30 minút
Výdatnosť6 porcií
Nutričné hodnoty /
KCal264 KCal
Sacharidy34 g
Vláknina3 g
Bielkoviny10 g
Tuky9 g
Lucia Wagner

Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.

Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.

Lucia Wagner

Diskusia k receptu