
Kuracie prsia na čínsky spôsob
Orientálne chute si zdravo a jednoducho môžete pripraviť aj doma. Vždy, keď som zatúžila po niečom netradičnom, ale aby to bolo rýchle na prípravu, spomenula som si na čínu. Čínsky spôsob prípravy jedál je ľahký a jednoduchý a podľa svojej chuti si môžete pridať rôzne kombinácie zeleniny alebo aj ovocia. Dlho som nepremýšľala a recept na kuracie prsia na čínsky spôsob bol na svete. Určite toto chutné a zdravé jedlo vyskúšajte.
Zbožňujem vyváženú chuť zeleniny, medu, sójovej omáčky a kari korenia. Ten prirodzený súlad surovín, ktoré do seba jednoducho zapadnú. Keď sa k tomu pridajú aj chrumkavé arašidy, som v siedmom nebi. Mäsko navyše dodá porcii potrebnú dávku bielkovín a prepojenie týchto chutí vás prenesie o pár tisíc kilometrov na Východ. Kombináciou týchto ingrediencií získate výborné prepojenie chutí, ale zároveň aj výživových hodnôt a vitamínov.
Kuracie prsia na čínsky spôsob sú skvelou romantickou alternatívou večere alebo bohatšieho obeda. Mne sa osvedčia vždy, keď sa chcem najesť chutne, rýchlo a zdravo. Určite očakávajte dlhšie nasýtenie a pretrvávajúcu príjemnú medovo-sójovú chuť na jazyku. Mňam.
Ingrediencie
- 800g kuracích pŕs
- 1 menšia hlávková kapusta
- 1 cibuľa
- 250g kukurice
- 200g hrášku
- 250g šampiňónov
- 2 PL kokosového oleja (odporúčam tento)
- 1-4 PL medu (odporúčam tento)
- 5 PL sójovej omáčky (odporúčam túto)
- 1/2 ČL kari korenia
- morská soľ (odporúčam túto)
- arašidy (voliteľné)
Postup
- Med vo veľkom hrnci speníme na rozpálenom oleji. Kto má rád sladšiu čínu, tomu odporúčam pridať viac ako 1 lyžicu medu.
- Keď začne med peniť, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia a za občasného miešania ich pražíme 10-20 minút doružova.
- Keď sa šťava úplne odparí, pridáme do mäsa sójovú omáčku, na rezance nakrájanú kapustu a dusíme ju, kým nezmäkne.
- Potom do hrnca pridáme narezané šampiňóny, kari korenie, hrášok a kukuricu.
- Nakoniec pridáme nadrobno narezanú cibuľu, ktorú už nepražíme, iba zamiešame.
- Čínu ochutnáme a ak treba, dosolíme morskou soľou.
- Na záver môžeme dosypať nepražené arašidy.
- Hotovú čínu môžeme podávať s ryžou, prípadne s kuskusom, bulgurom, quinoou či samostatne.
Čas prípravy | 40 minút | |
Výdatnosť | 4 porcie |
Nutričné hodnoty / 1 porcia | ||
KCal | 460 KCal | |
Sacharidy | 28 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bielkoviny | 56 g | |
Tuky | 10 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Vysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObedy a večereBez lepkuBez orechovKuracie mäsoZeleninaBezlaktózové recepty na obedy a večereZdravé zeleninové obedy a večereDiétne recepty na obedy a večereNízkokalorické diétne zeleninové receptyBezlepkové zeleninové recepty
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.