Fit Recepty
Sleduj ma
Chod
Preferencie
Alergény
Surovina
Fit Recepty
Sleduj ma
Lahodný tvarohovo-krupicový zákusok

Lahodný tvarohovo-krupicový zákusok

Po tomto zdravom, šťavnatom zákusku sa budete oblizovať za ušami ešte týždeň. Na porciu obsahuje iba 74 kcal a 6g bielkovín a pripraviť si ho môžete aj bez pridania cukru. Tento zdravý tvarohovo-krupicový zákusok si môžete pripraviť s použitím akejkoľvek krupice. Ak holdujete tvarohu, ručím vám, že sa do neho zamilujete.

Príprava tohto krupicového koláča je opäť veľmi jednoduchá a nenáročná na suroviny. Krupicu a mlieko necháme chvíľu postáť aby napučala, a potom do nej pridáme ostatné suroviny - mrzí ma, ak ste konečne čakali komplikovaný postup. Vraví sa, že v jednoduchosti je krása, no v tomto prípade aj chuť, vôňa a príjemné nutričné hodnoty. Mlieko môžete v recepte použiť akékoľvek, či už klasické alebo rastlinné. Zákusok je bez pridaného oleja a tuku, no aj napriek tomu je neodolateľne vláčny.

Výrazná chuť tvarohu v tomto zákusku pripomína cheesecake. Krupicové srdce však zanecháva vláčnu a jedinečnú chuť, ktorú si budete chcieť ešte zopakovať. A tie šťavnaté hrozienka ukryté vo vnútri, mňam! Tvarohovo-krupicový zákusok je ideálny ku poobedňajšej káve alebo čaju, či len tak kedykoľvek počas dňa. Vhodný je aj na raňajky - má predsa skvelé nutričné hodnoty aj zasýti a vy si tak môžete dopriať koláč hneď po zobudení, a to bez výčitiek.

Ak teda hľadáte jednoduchý a chutný recept na zdravý koláč z tvarohu a krupice, tento musíte vyskúšať.

Tento recept je z knihy Fit sladkosti (kúpite tu).

Ingrediencie

  • 500g tvarohu
  • 4 vajcia
  • 5 PL krupice (pšeničnej/špaldovej)
  • 1 hrnček (250 ml) mlieka (ľubovoľného)
  • 100g hrozienok (alebo brusníc)
  • 4-5 PL likvidnej stévie (alebo 4 PL medu) (odporúčam túto)

Postup

  1. V miske spolu najskôr zmiešame krupicu a mlieko.
  2. Zmes necháme 10 minút postáť.
  3. Následne do zmesi vmiešame všetky zvyšné suroviny.
  4. Hrozienka nemusíme predom namáčať, absorbujú mlieko z koláča a budú perfektne šťavnaté aj bez toho.
  5. Cesto vylejeme do silikónovej alebo papierom na pečenie vystlatej formy (s rozmerom zhruba 20x20cm) a zákusok pečieme 40-50 minút pri 200 stupňoch do zlatista.
  6. Po dopečení ho necháme chvíľu vychladnúť a následne ho môžeme nakrájať.
  7. Zákusok chutí najlepšie po odležaní v chladničke.
Kniha Fit Sladkosti
Tento recept je z knihy Fit sladkosti (kúpite tu).
Kúpiť knihu
Čas prípravy60 minút
Výdatnosť16 krajcov
Nutričné hodnoty/ 1 krajec
KCal74 KCal
Sacharidy10 g
Vláknina0 g
Bielkoviny6 g
Tuky1 g
Ja som Lulu a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty. Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť zdravo a fit sa dá naozaj jednoducho, chutne a hravo. Tak poď nejakú dobrotu skúsiť tiež!
Lucia Wagner

Diskusia k receptu