
Nepečené mrkvovo-makové jednohubky
Tieto nepečené mrkvovo-makové jednohubky pripomínajú svojou chuťou aj konzistenciou karamelky. Chutia vynikajúco a sú tiež nutrične hodnotné.
V tomto recepte neodporúčam proteín nahrádzať inými surovinami. Zákusku pridá na bielkovinách, úžasnej čokoládovej chuti ale prispeje aj k správnej konzistencii. Pripravte si ďalší jedinečný a zdravý zákusok s makom a mrkvou.
Aj keď sa pri pohľade na množstvo surovín môže zdať príprava tohto zdravého dezertu komplikovaná, zaberie vám skutočne iba 15 minút. Suroviny si spolu potrebujete iba zmiešať a nechať ich poriadne stuhnúť v chladničke. Kombinácia ovsených vločiek, maku, mrkvy, orechového masla a čokoládového proteínu je skutočne vynikajúca. Všetky chute sa úžasne dopĺňajú a aj preto je tento zákusok medzi mojimi najobľúbenejšími vôbec. Rada ho pripravujem večer, keďže je jednoduchý a ráno sa tak môžem tešiť na skvelý dezert. Zabaľte si ho do práce ku káve a ponúknite jednohubkami aj kolegov.
Tvarohovo-čokoládová poleva posúva celý zákusok na nový level. Tvaroh sa proste k maku hodí a celý dezert osvieži. Ak teda obľubujete dezerty z mrkvy a maku, tieto nepečené mrkvovo-makové jednohubky, chuťovo podobné čokoládovým karamelkám, musíte vyskúšať.
1 hrnček = 250 ml
Ingrediencie
- 3 hrnčeky ovsenej múky (rozmixovaných ovsených vločiek) (odporúčam tieto)
- 1 hrnček proteínového prášku (najlepšie čokoládového) (odporúčam tento)
- 1/2 hrnčeka orechového masla (odporúčam toto)
- 1 veľká mrkva (nastrúhaná najemno)
- 5 PL jablkového pyré (odporúčam toto)
- 3 PL pomletého maku (odporúčam tento)
- 3 PL medu (odporúčam tento)
- na polevu:
- 150 g jemného tvarohu
- 60 g proteínového prášku (najlepšie čokoládového) (odporúčam tento)
- 1 PL jablkového pyré
- stévia (v prípade potreby)
Postup
- Najskôr si v hrnci roztopíme orechové maslo spolu s medom.
- Následne do zmesi pridáme ostatné mokré suroviny, premiešame a nakoniec do cesta vmiešame aj všetky ostatné suroviny.
- Vzniknuté husté cesto natlačíme do formy vyloženej fóliou (s rozmermi zhruba 25x25 cm) a uložíme ho do chladničky.
- V miske si zatiaľ zmiešame všetky suroviny na polevu dohromady.
- Polevu natrieme na pripravený korpus a celý zákusok necháme stuhnúť v chladničke aspoň cez noc.
- Následne koláč vyberieme a nakrájame ho na 36 jednohubiek, do ktorých zapichneme špáradlá.
Čas prípravy | 15 minút | |
Výdatnosť | 36 kusov |
Nutričné hodnoty / 1 kus | ||
KCal | 75 KCal | |
Sacharidy | 8 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bielkoviny | 5 g | |
Tuky | 3 g |
Pre viac podobných receptov klikni na kategórie nižšie
Proteínový prášokSnackArašidové masloFitness dezerty s proteínomDezerty s arašidovým maslomSnack s proteínomRecepty s arašidovým maslom a proteínomFitness ovsené recepty s vysokým obsahom bielkovínOvsené recepty s proteínom
Ja som Lulu, výživová poradkyňa, a s láskou pre vás tvorím tieto zdravé a chutné fit recepty.
Mojím cieľom je ukázať vám, že jesť chutne a zdravo sa dá naozaj jednoducho a hravo.
Diskusia k receptu
✉️ Pošli mi svoj obľúbený recept.
Pošli mi ho emailom a rada ho odskúšam a zverejním.